Heat the milk to 40 degrees. Wash and destem the strawberries. Prepare a yogurt maker.
Подогрейте молоко до 40 градусов. Вымойте и очистите от чащелистиков клубнику. Приготовьте йогуртницу.
Prepare the yogurt. Add the starter to the heated milk and mix thoroughly. Pour the milk into jars, cover them with lids, and place them in the yogurt maker. Start the yogurt maker according to the instructions. After turning off the appliance, place the prepared yogurt in the refrigerator.
Приготовьте йогурт. В подогретое молоко добавьте закваску и тщательно перемешайте. Разлейте молоко в банки, накройте их крышками, поставьте в йогуртницу. Запустите йогуртницу в работу согласно инструкции. После отключения прибора поставьте готовый йогурт в холодильник.
Prepare fruit filling. Add sugar to the strawberries and mash them with a fork. Let it brew for 30 minutes, then boil the strawberries for 5-10 minutes over medium heat without boiling.
Приготовьте фруктовый наполнитель. Засыпьте клубнику сахаром и разомните ее вилкой. Дайте настояться 30 минут, затем проварите клубнику 5-10 минут на среднем огне не доводя до кипения.
Serve homemade yogurt in a clear glass. Layer yogurt and prepared strawberry filling.
Подавайте домашний йогурт в прозрачном стакане. Выложите слоями йогурт и приготовленный клубничный наполнитель.