Rinse the rice, soak it for 60 minutes, then drain the liquid. Wash and peel the carrots and eggplant. Prepare a baking sheet. Preheat the oven to 220 degrees. Cut the carrots into small cubes and the eggplant into small pieces.
Промойте рис, замочите его на 60 минут, затем жидкость слейте. Вымойте и очистите морковь и баклажан. Приготовьте противень. Разогрейте духовку до 220 градусов. Нарежьте небольшими кубиками морковь, баклажан — небольшими кусочками.
Roast the vegetables. Place the vegetables on a baking sheet, pour 2 tsp on top. oil, add 0.5 teaspoons of salt. Bake vegetables in an oven preheated to 220 degrees for 10 minutes.
Запеките овощи. Выложите овощи на противень, сверху влейте 2 ч.л. масла, всыпьте 0.5 чайные ложки соли. Запекайте овощи в разогретой до 220 градусов духовке 10 минут.
Cook the rice and combine it with vegetables. Pour 2 cups of water into the pan, add rice, bring to a boil and cook for 6-7 minutes. Next, drain the water from the rice again. Then add vegetables, turmeric, cumin, ground black and cayenne pepper, salt and chickpeas to it. Mix the mixture thoroughly for 2 minutes.
Приготовьте рис и соедините его с овощами. В кастрюлю влейте 2 стакана воды, всыпьте рис, доведите до кипения и варите 6-7 минут. Далее вновь слейте воду с риса. Потом добавьте в него овощи, куркуму, тмин, черный молотый и кайенский перцы, соль и нут. Тщательно перемешайте массу в течение 2-х минут.
Cook pilaf. Heat oil in a thick-bottomed frying pan. Place rice in portions, creating a pyramid. Make a hole in the center. Cover the top of the pan with a towel and close the lid tightly. Cook the rice over low heat for 30 minutes.
Сварите плов. Разогрейте масло в сковороде с толстым дном. Порциями выложите в неё рис, создавая пирамиду. В центре сделайте отверстие. Сверху закройте кастрюлю полотенцем, плотно закройте крышку. Варите рис на минимальном огне в течение 30 минут.
Place the finished dish on serving plates and garnish with fresh finely chopped herbs.
Готовое блюдо выложите на порционные тарелки и украсьте свежей мелко нарезанной зеленью.