Conveniently arrange all the ingredients. Soak the chickpeas for 10-12 hours in cold water, then rinse. Peel the onions and carrots.
Удобно расположите все ингредиенты. Нут замочите на 10-12 часов в холодной воде, затем промойте. Лук и морковь очистите от кожуры.
Boil the chickpeas. Place the soaked chickpeas in salted water and cook for 1 hour, drain the water through a colander.
Отварите нут. В подсоленную воду выложите размоченный нут и варите 1 час, слейте воду через дуршлаг.
Prepare the vegetables. Finely chop the onion, grate the carrots on a coarse grater. Fry the onions and carrots in a frying pan with vegetable oil for 5-7 minutes. Add tomato juice, salt, pepper, add sugar. Fry for 3-4 minutes.
Приготовьте овощи. Мелко порежьте лук, натрите на крупной терке морковь. Обжарьте на сковороде с растительным маслом лук с морковью 5-7 минут. Добавьте томатный сок, посолите, поперчите, всыпьте сахар. Пожарьте 3-4 минуты.
Combine chickpeas with vegetables. Place the chickpeas in the vegetables, stir and simmer for 20 minutes, covered. The finished dish should sit for 1-1.5 hours.
Соедините нут с овощами. Выложите нут в овощи, перемешайте и тушите 20 минут под крышкой. Готовое блюдо должно настояться 1-1,5 часа.
Place chickpeas with vegetables on a plate and add sour cream.
Нут с овощами положите в тарелку и добавьте сметану.