Conveniently arrange all the ingredients. Soak the chickpeas for 10-12 hours in cold water, then rinse under running water. Wash peppers, eggplants, tomatoes. Peel the onions and carrots. Remove seeds and membranes from the pepper. Prepare the slow cooker.
Удобно расположите все ингредиенты. Нут замочите на 10-12 часов в холодной воде, затем промойте под проточной водой. Вымойте перец, баклажаны, помидоры. Очистите от кожуры лук и морковь. У перца удалите семена и перегородки. Приготовьте мультиварку.
Chop the vegetables. Cut the onion into half rings, cut the eggplant into medium-sized cubes along with the skin. Cut the pepper into large cubes and the carrots into strips. Cut the tomato into 8 parts.
Нарежьте овощи. Лук порежьте полукольцами, баклажан — на кубики среднего размера вместе с кожицей. Крупным кубиком порежьте перец, морковь — соломкой. Помидор разрежьте на 8 частей.
Prepare the chickpeas. Place the chickpeas in the multicooker bowl and add 300 ml of water. Turn on the “quenching” mode for 30 minutes. When the chickpeas are ready, place them in a colander and let the water drain.
Приготовьте нут. Нут положите в чашу мультиварки, налейте 300 мл воды. Включите режим "тушение" на 30 минут. Когда нут будет готов, откиньте его на дуршлаг, дайте воде стечь.
Prepare the vegetables. Pour vegetable oil into the multicooker bowl and add the onions and carrots. Cook on sauté mode for 7 minutes, stirring occasionally. Add eggplant, bell pepper, tomatoes, fry for 7 minutes.
Приготовьте овощи. В чашу мультиварки налейте растительное масло и высыпьте лук с морковью. Готовьте в режиме "жарка" 7 минут, иногда помешивая. Добавьте баклажан, болгарский перец, помидоры, обжарьте 7 минут.
Combine ingredients and complete cooking. Add chickpeas to the vegetables, pour in 50 ml of water, add tomato paste, salt and pepper. Cook for 20 minutes on the “stew” mode.
Соедините продукты и завершите приготовление. Добавьте нут к овощам, влейте 50 мл воды, добавьте томатную пасту, посолите, поперчите. Готовьте 20 минут на режиме "тушение".
Place the chickpeas and vegetables into portioned plates and serve with crispy toast.
Нут с овощами выложите в порционные тарелки и подавайте с хрустящими тостами.