Clean and gut the fish, remove the gills, trim the fins with scissors. Rinse the carcass with water and dry on paper towels. Wash the lemon and cut into halves. Squeeze the juice of one half into a separate container. Second - cut into rings or half rings. Peel the onion, wash and cut into thin half rings. Peel the garlic and pass through a press. Wash and cut into rings. Wash the tomato, remove the stem and cut into rings. Prepare a heat-resistant form. Preheat the oven to 250 degrees.
Почистите и выпотрожите рыбу, удалите жабры, обрежьте плавники ножницами. Промойте тушку водой и обсушите на бумажных полотенцах. Вымойте лимон, разрежьте на половинки. Выдавите сок одной половинки в отдельную емкость. Вторую — нарежьте кольцами или полукольцами. Очистите лук от шелухи, вымойте и нарежьте на тонкие полукольца. Очистите чеснок, пропустите через пресс. Вымойте и нарежьте кольцами. Вымойте помидор, удалите плодоножку и нарежьте кольцами. Приготовьте жаропрочную форму. Разогрейте духовку до 250 градусов.
Marinate the dorado. Take a bowl and place a whole fish or fillet in it. Sprinkle 1 tsp. salt, sprinkle with pepper and Provençal herbs. Rub it on all sides with your hands. Sprinkle the fish generously with lemon juice and leave to marinate for 15 minutes.
Замаринуйте дорадо. Возьмите миску, выложите в нее целую рыбу, либо филе. Посыпьте 1 ч.л. соли, присыпьте перцем и прованскими травами. Разотрите со всех сторон руками. Обильно сбрызните рыбу соком лимона и оставьте на 15 минут мариноваться.
Prepare vegetables for roasting. Grease a heat-resistant dish with olive oil, add onions, tomatoes, and mushrooms. Add 1 tsp. salt and garlic. Stir the vegetables.
Подготовьте овощи к запеканию. Жаропрочную форму смажьте оливковым маслом, выложите лук, помидоры, грибы. Добавьте 1 ч.л. соли и чеснок. Перемешайте овощи.
Combine dorado with vegetables and bake in the oven. Make several slanting cuts in the fish and insert lemon slices. Place the fish on a vegetable bed. Place the baking sheet in an oven preheated to 250 degrees for 40 minutes.
Соедините дорадо с овощами и запеките в духовке. Сделайте в рыбе несколько косых надрезов, вставьте дольки лимона. Выложите рыбу на овощную подушку. Поставьте противень в разогретую до 250 градусов духовку на 40 минут.
Place the fish in the center of the serving dish, arrange the vegetables around the edges and serve hot.
В центр сервировочного блюда выложите рыбу, по краям разложите овощи и подавайте к столу горячим.