Soak the chickpeas overnight in water, then rinse. Wash and peel all vegetables and herbs. Rinse the peppers to remove seeds. Coarsely chop the leeks, celery, and carrots. Cut the onions into feathers. Grate the carrots on a coarse grater. Chop the bell pepper. Chop the garlic. Wash and chop the young spinach thoroughly.
Замочите нут на ночь в воде, затем промойте. Вымойте и очистите все овощи и зелень. Перец промойте от семян. Крупно нарежьте лук порей, сельдерей, морковь. Репчатый лук нарежьте перьями. Морковь натрите на крупной терке. Нарежьте болгарский перец. Измельчите чеснок. Молодой шпинат тщательно вымойте и нарежьте.
Prepare the soup base. Place the chickpeas in a saucepan and cook in plenty of water for 120 minutes. Start preparing the vegetable broth. Pour 1 liter of cold water over the leeks, celery and carrots, add the whole onion and put on fire. When the water boils, add 2 sprigs of thyme. Cook for 20 minutes. Strain the finished broth through a sieve.
Приготовьте основу супа. Нут положите в кастрюлю и варите в большом количестве воды 120 минут. Начните готовить овощной бульон. Залейте лук-порей, сельдерей и морковь 1 литром холодной воды, добавьте туда целую луковицу и поставьте на огонь. Когда вода закипит, добавьте 2 веточки тимьяна. Варите 20 минут. Готовый бульон процедите через сито.
Prepare vegetables for soup. Heat the oil in a saucepan and fry the onions for 1 minute. Then add the grated carrots, after 1 minute add the pepper to the pan. Sauté everything together for another 3 minutes. Then add the chopped tomatoes along with their juice and paprika. Cook for another 5 minutes. Add the garlic at the end and cook for another minute.
Подготовьте овощи для супа. В кастрюле разогрейте масло и обжарьте в течение 1 минуты репчатый лук. Затем добавьте натертую морковь, через 1 минуту добавьте перец на сковороду. Пассеруйте все вместе еще 3 минуты. Затем добавьте нарезанные помидоры вместе с соком и паприку. Готовьте еще 5 минут. Добавьте чеснок в конце и готовьте еще минуту.
Combine the bases and finish cooking. Add the strained vegetable broth to the pan and bring to a boil. Next add boiled chickpeas. Cook for 10 minutes. Add the spinach and bay leaf to the soup and simmer for another 5 minutes. At the end of cooking, add salt, pepper and a sprig of thyme, cover with a lid and let sit for 10 minutes.
Соедините основы и завершите приготовление. Добавьте в кастрюлю процеженный овощной бульон, доведите до кипения. Следом добавьте отварной нут. Варите 10 минут. Добавьте шпинат и лавровый лист в суп и варите еще 5 минут. В конце приготовления посолите, добавьте перец и веточку тимьяна, накройте крышкой, дайте настояться минут 10.
Garnish Spanish chickpea soup with chopped cilantro or any other herbs.
Испанский суп из нута украсьте измельченной кинзой или любой другой зеленью.