Prepare ingredients for chickpea puree. Soak the beans in water for 7-8 hours. Remove seeds and white veins from the pepper. Remove the skins from the onions. Cut the vegetables into small pieces. Tip: You need to take a larger bowl for soaking chickpeas, as the beans will swell and become twice as large.
Подготовьте продукты для пюре из нута. Замочите бобы в воде на 7-8 часов. Почистите перец от семян и белых прожилок. С репчатого лука снимите шелуху. Нарежьте овощи на мелкие кусочки. Совет: Миску для замачивания нута надо брать побольше, так как бобы разбухнут и станут в два раза больше в объеме.
Prepare the chickpeas. In a frying pan in olive oil, fry the onion and bell pepper for 5 minutes. Add swollen chickpeas, salt, pepper, curry. Cover with a lid and simmer for 30-40 minutes. Ready chickpeas should be slightly firm. If the beans are too hard, add a little more water and simmer longer.
Приготовьте нут. На сковороде на оливковом масле обжарьте лук и болгарский перец 5 минут. Добавьте разбухший нут, соль, перец, карри. Накройте крышкой и тушите 30-40 минут. Готовый нут должен быть слегка твердоват. Если бобы получились слишком жесткие, добавьте еще немного воды и дольше протушите.
Serve delicious chickpeas as a side dish for meat, fish dishes, and vegetable salads.
Подавайте вкусный нут на гарнир к мясным, рыбным блюдам, овощным салатам.