Conveniently arrange all the ingredients. Soak the chickpeas for 10-12 hours in cold water. Boil the chickpeas. Place soaked chickpeas in salted water and cook for 1 hour, then drain. Peel the onion and garlic. Wash the greens. Prepare a meat grinder. Chop the onion. Pass the garlic through a press. Pass the chickpeas through a meat grinder. Finely chop the dill.
Удобно расположите все ингредиенты. Нут замочите на 10-12 часов в холодной воде. Отварите нут. В подсоленную воду насыпьте размоченный нут и варите 1 час, затем слейте воду. Лук и чеснок очистите от кожуры. Вымойте зелень. Приготовьте мясорубку. Измельчите лук. Чеснок пропустите через пресс. Нут пропустите через мясорубку. Мелко порубите зелень укропа.
Prepare minced chickpeas. Chopped chickpeas, salt, add spices (ground black and red pepper, paprika, curry, coriander). Add baking soda and 1 tbsp. cold water. Add garlic, onion, herbs, flour. Mix everything until smooth. Let the minced meat sit for 30 minutes.
Приготовьте фарш из нута. Измельченный нут, посолите, добавьте специи (черный и красный молотый перцы, паприку, карри, кориандр). Добавьте пищевую соду и 1 ст.л. холодной воды. Добавьте чеснок, лук, зелень, муку. Все перемешайте до однородной консистенции. Дайте фаршу настояться 30 минут.
Fry the chickpea balls. Wet your hands with water to prevent the mixture from sticking. Form into small balls that can be easily fried in oil. Make the whole batch of balls at once. Heat vegetable oil in a frying pan, place the balls in one layer and fry evenly over low heat. Dry the finished balls with a paper towel to absorb excess fat.
Обжарьте шарики из нута. Смочите руки водой, чтобы масса не прилипла. Сформируйте небольшие шарики, которые легко прожарятся в масле. Сделайте сразу всю партию шариков. Разогрейте растительное масло на сковороде, положите шарики в один слой и равномерно обжарьте на медленном огне. Готовые шарики промокните бумажным полотенцем, чтобы оно впитало лишний жир.
Serve the finished, aromatic falafel with fresh herbs and your favorite sauce.
Готовый ароматный фалафель подайте со свежей зеленью и любимым соусом.