Peel the onion and chop finely. Wash the greens and chop finely. Separate the bread crusts from the bread slices. Heat the milk to a boil, pour it over the bread crumb, leave to soak the bread. To prepare beef and pork cutlets, rinse the meat and remove excess fat. Cut into small pieces and pass through a meat grinder. Peel the garlic and pass through a press. Chop the onion.
Лук очистите и мелко нарежьте. Зелень промойте и мелко порубите. Отделите хлебные корки от ломтиков хлеба. Молоко нагрейте до кипения, залейте им хлебный мякиш, оставьте, чтобы хлеб размок. Для приготовления говяжье-свиных котлет мясо промойте, удалите лишний жир. Нарежьте на небольшие куски и пропустите через мясорубку. Чеснок очистите и пропустите через пресс. Нарежьте лук.
Prepare the cutlets. In a bowl, combine minced meat and softened bread. Add onion, chopped garlic and add herbs. Mix everything thoroughly. Salt the minced meat, add pepper and stir in the egg. To make homemade pork and beef cutlets soft and juicy, the minced meat must be thoroughly kneaded with your hands and beaten in a bowl.
Приготовьте заготовки для котлет. В миске смешайте фарш и размягченный хлеб. Добавьте лук, измельченный чеснок и всыпьте зелень. Все тщательно перемешайте. Фарш посолите, всыпьте перец и вмешайте яйцо. Чтобы домашние котлеты из свинины и говядины получились мягкими и сочными, фарш нужно тщательно вымешивать руками и отбивать в миске.
Form cutlets. Pour flour into a plate. Use a tablespoon to form cutlets from the prepared minced meat and bread them in flour.
Сформируйте котлеты. В тарелку всыпьте муку. Из готового фарша столовой ложкой сформируйте котлеты и запанируйте их в муке.
Start frying the minced meat. Heat a small amount of oil in a frying pan. Cook the pork and beef cutlets over high heat for about 2 minutes on each side. They should be browned. Then reduce the heat to medium, pour water into the pan with the cutlets. Cover the pan with a lid. Simmer the cutlets on the fire under the lid for 15-25 minutes. Check periodically to ensure that the water does not evaporate and the cutlets do not begin to burn to the bottom of the pan. Then remove the cover. Keep the cutlets on the fire for a few more minutes, turning them over so that all the liquid evaporates and the crust on the cutlets dries out a little. Turn off the heat.
Приступите к обжарке фарша. На сковороде разогрейте небольшое количество масла. На сильном огне обжаривайте котлеты из свинины и говядины в течение примерно 2 минут с каждой стороны. Они должны подрумяниться. Затем огонь убавьте до среднего, влейте в сковороду с котлетами воду. Накройте сковороду крышкой. Томите котлеты на огне под крышкой в течение 15-25 минут. Периодически проверяйте, чтобы вода не выпарилась и котлеты не начали пригорать ко дну сковороды. Затем снимите крышку. Подержите котлеты на огне еще несколько минут, переворачивая их, чтобы вся жидкость выпарилась, а корочка на котлетах немного подсохла. Выключите огонь.
Serve minced pork and beef cutlets with a side dish of mashed potatoes. To do this, boil the potatoes in salted water. After this, mash the potatoes with a potato masher, adding butter and milk.
Подавайте котлеты из фарша свинины и говядины к столу с гарниром из картофельного пюре. Для этого сварите картофель в подсоленной воде. После этого толкушкой разомните картошку с добавлением масла и молока.