First wash the carrots well with a brush under running water. Then peel using a vegetable peeler. Cut the carrots into large pieces. Finely chop the onion.
Морковь предварительно хорошо вымойте с щеткой под проточной водой. Затем очистите с помощью овощечистки. Нарежьте морковь крупными кусками. Мелко нарежьте лук.
Boil carrots for cutlets. Place the carrots in a saucepan. Fill it with cold, clean water. Let the carrots simmer over low heat. After boiling, cook it for about 15 minutes. Check readiness by piercing it with a knife: if the knife goes in easily, then the carrots are ready. Drain the water from the pan and cool the carrots.
Отварите морковь для котлет. Морковь сложите в кастрюлю. Залейте ее холодной чистой водой. Поставьте морковь вариться на небольшой огонь. После закипания варите ее около 15 минут. Готовность проверьте, проткнув ее ножом: если нож входит легко, то морковь готова. Слейте воду из кастрюли, а морковь остудите.
Grate the boiled and cooled carrots on a fine or medium grater. If you grate the carrots on a coarse grater, the cutlets will turn out rough and the minced meat may begin to fall apart when kneading. Combine grated carrots with chopped onions.
Натрите отваренную и охлажденную морковь на мелкой или средней терке. Если натереть морковь на крупной терке, котлеты получатся грубыми и фарш может начать разваливаться при замешивании. Соедините натертую морковь с измельченным луком.
Form carrot cutlets. Add sugar and salt to carrots. Add 3 tablespoons of semolina. Leave the minced meat to stand for 10-15 minutes. During this time, the semolina will swell and better bind all the components. Pour the reserved semolina into a separate plate. Use a spoon to scoop up carrots, forming round patties. Roll them in semolina and place on a board.
Сформируйте морковные котлеты. Добавьте в морковь сахар и соль. Всыпьте 3 столовые ложки манки. Оставьте фарш постоять на 10-15 минут. За это время манка набухнет и лучше свяжет все компоненты. Насыпьте отложенную манку в отдельную тарелку. Ложкой набирайте морковь, формируя круглые котлетки. Обваляйте их в манке и выложите на доску.
Start frying the carrot cutlets. Heat a frying pan over the fire. Pour oil on it. Place the cutlets in the pan. Fry over medium heat for about 5 minutes on each side until golden brown. There is no need to cover with a lid - the carrots are already boiled, and with a lid you will not get a crispy crust.
Приступите к обжарке котлет из моркови. Разогрейте на огне сковороду. Налейте на нее масло. Выложите на сковороду котлеты. Жарьте на среднем огне около 5 минут с каждой стороны до золотистой корочки. Накрывать крышкой необходимости нет — морковь уже отварена, а с крышкой не получится хрустящей корки.