Rinse the pork liver, dry it, remove all films and ducts. Cut into small pieces. Place the liver pieces in a container and cover them with sweetened milk. Keep liver slices in milk for 20 minutes. Then transfer the liver to a colander to drain excess milk from the slices. Cut the peeled onion into slices and, together with the liver, pass through a meat grinder or beat in a blender.
Свиную печены промойте, обсушите, удалите все пленки и протоки. Нарежьте небольшими кусочками. Поместите кусочки печени в контейнер, залейте их подслащенным молоком. Держите в молоке ломтики печени 20 минут. Затем переложите печень в дуршлаг, чтобы с ломтиков стекло лишнее молоко. Очищенный лук нарежьте дольками и вместе с печенью пропустите через мясорубку или взбейте в блендере.
Mix the minced meat. Add a raw chicken egg to the minced meat. Also add pepper into the bowl with minced liver and add 1 tbsp. sour cream and sift 2 tbsp. flour. Mix the ingredients into a homogeneous mass. The minced meat for liver cutlets has the consistency of pancake dough. Let the minced meat stand for 20 minutes.
Замешайте фарш. Добавьте в фарш сырое куриное яйцо. Также всыпьте в миску с печёночным фаршем перец и положите 1 ст.л. сметаны и просейте 2 ст.л. муки. Перемешайте ингредиенты в однородную массу . Фарш для печёночных котлет получается по консистенции, как тесто для оладий. Дайте фаршу постоять 20 минут.
Fry the liver cutlets. Pour vegetable oil into a heated frying pan and place small flat cakes with a tablespoon of minced liver. Fry the pork liver cutlets for about 2 minutes on both sides.
Обжарьте печеночные котлеты. На разогретую сковороду влейте растительное масло и выкладывайте столовой ложкой из печёночного фарша небольшие лепёшки. Обжарьте котлеты из свиной печени примерно по 2 минуты с обеих сторон.
Stew the liver cutlets. After frying all the cutlets, place them in a frying pan. Add 2 tbsp to the pan with cutlets. l. water and salt. Then cover the dish with a lid and simmer the cutlets over low heat for 5-10 minutes.
Потушите котлеты из печени. Обжарив все котлеты, сложите их в сковороду. Добавьте в сковороду с котлетами 2 ст. л. воды и соль. Затем накройте посуду крышкой и на слабом огне тушите котлеты 5-10 минут.
Serve the cutlets with sour cream and sprinkle finely chopped green onions on top. Liver cutlets are great for sandwiches.
Подавайте котлеты со сметаной, посыпав сверху мелко нарезанным зеленым луком. Печеночные котлеты отлично подходят для бутербродов.