Shred the chicken breast and separate the meat from the bone. Wash the resulting fillet and dry thoroughly. Cut it into small cubes. To do this, first cut the meat into thin slices across the fibers, which, in turn, into strips, and then into cubes. Wash the greens well, dry them, chop them finely with a knife. Divide the cheese in half. Cut one half into cubes, grate the other half on a coarse grater. This is done so that the cheese melts better, but large pieces remain. Tip: in order to quickly cut meat, it is important to sharpen the knife well.
Куриную грудку разделайте и отделите мясо от кости. Получившееся филе обмойте и хорошо обсушите. Нарежьте его на мелкие кубики. Для этого сначала нарежьте мясо на тонкие пластинки поперек волокон, которые, в свою очередь, на полоски, а уже их на кубики. Зелень хорошо вымойте, обсушите, мелко порубите ее ножом. Сыр разделите пополам. Одну половинку нарежьте кубиками, другую натрите на крупной терке. Это делается для того, чтобы сыр лучше расплавился, но при этом остались крупные кусочки. Совет: для того, чтобы быстро нарезать мясо важно хорошо наточить нож.
Prepare minced meat for chopped cutlets. Place the chopped fillets in a bowl. Add chopped herbs and cheese. Pour starch into the minced meat and pour in kefir. Salt and add spices (garlic, pepper). Mix the minced meat well. It should turn out quite thick and viscous due to starch and kefir.
Подготовьте фарш для рубленных котлет. Сложите нарезанное филе в миску. Добавьте нарезанную зелень и сыр. Всыпьте в фарш крахмал и влейте кефир. Посолите и добавьте специи (чеснок, перец). Хорошо перемешайте фарш. Он должен получится довольно густым и вязким за счет крахмала и кефира.
Start frying the cutlets. Heat a frying pan with a thick bottom. This frying pan heats up evenly and retains heat, allowing food to fry better. Pour vegetable oil into the pan. Place the minced meat on it with a tablespoon, forming it into round cutlets.
Приступите к обжариванию котлет. Разогрейте сковороду с толстым дном. Такая сковорода равномерно прогревается и держит тепло, чем позволяет продуктам лучше прожариться. Влейте на сковороду растительное масло. Выкладывайте на нее фарш столовой ложкой, формируя из него круглые котлеты.
Fry the chicken cutlets. Fry the cutlets over medium heat until golden brown, about 5 minutes. Then turn over to the other side. Cover the pan with a lid while you cook to give the meat time to cook. Remove the finished cutlets to a plate with a paper towel to absorb excess fat.
Пожарьте куриные котлеты. Жарьте котлеты на среднем огне до румяной корочки, около 5 минут. Затем переверните на другую сторону. В процессе накрывайте ненадолго сковороду крышкой, чтобы мясо успело приготовиться. Готовые котлеты снимите на тарелку с бумажным полотенцем, чтобы впитался лишний жир.
Serve the dish garnished with fresh herbs and a side dish of fluffy rice.
Подавайте блюдо, украшенное свежей зеленью, с гарниром из рассыпчатого риса.