Wash the cod carcass, cut off the fins and peel the skin. Remove the center bone. Process the fish meat in a blender or meat grinder. Peel the onion, cut into 4 parts and puree in a blender. Pour 50 ml of milk into a bowl and place pieces of white bread without crust. Thoroughly mash the crumb into a “porridge” and then squeeze it out. Finely chop the dill for serving.
Тушку трески вымойте, отрежьте плавники и очистите от шкуры. Удалите центральную кость. Прокрутите мясо рыбы в блендере или мясорубке. Репчатый лук очистите, разрежьте на 4 части и прокрутите в блендере. В миску влейте 50 мл молока и положите кусочки белого хлеба без корки. Тщательно разомните мякиш в "кашу", а затем отожмите. Укроп для подачи мелко порубите.
Prepare minced meat for fish cutlets. Place the ground cod, onion and bread in a deep dish. Break 1 chicken egg, season with ginger, basil, ground black pepper and add salt. Stir the minced meat for the cutlets and leave it for 10 minutes. If during this time excess liquid forms, it must be drained.
Приготовьте фарш для рыбных котлет. В глубокое блюдо выложите перемолотую треску, лук и хлеб. Разбейте 1 куриное яйцо, приправьте имбирем, базиликом, черным молотым перцем и добавьте соль. Перемешайте фарш для котлет и оставьте его на 10 минут. Если за это время образуется лишняя жидкость, её нужно слить.
Form cutlets. Heat a frying pan with a small amount of vegetable oil. Place half a cup of flour on a cutting board. Form cutlets from the minced fish and roll them in flour and immediately place them in the pan.
Сформируйте котлеты. Разогрейте сковороду с небольшим количеством растительного масла. На разделочную доску высыпьте полстакана муки. Из рыбного фарша сформируйте котлеты и, обваливая их в муке, сразу же выложите на сковороду.
Fry the minced fish. Cod cutlets are fried very quickly. First fry on one side for 3-5 minutes. Then, turning them over to the other side, cover with a lid and cook for another 5 minutes.
Обжарьте рыбный фарш. Жарятся котлеты из трески очень быстро. Сначала обжарьте на одной стороне 3-5 минут. Затем, перевернув их на другую сторону, накройте крышкой и готовьте еще 5 минут.
Serve the cutlets with a side dish of boiled potatoes, sprinkle fresh dill on top.
Подавайте котлеты с гарниром из отваренного картофеля, посыпав сверху свежим укропом.