Prepare your ingredients. Sort through the cereal, getting rid of excess impurities. Pour water into the pan. Place the frying pan on the fire. Advice. Ideally, a cast iron frying pan is used for frying cereals. If there is none, take any, the main thing is that the grains remain dry. There is no need to rinse the cereal.
Подготовьте ингредиенты. Переберите крупу, избавившись от лишних примесей. Налейте в кастрюлю воду. Поставьте на огонь сковороду. Совет. В идеале для обжарки круп используют чугунную сковороду. Если таковой нет, возьмите любую, главное, чтобы зерна оставались сухими. Промывать крупу не надо.
Fry the cereal. Pour the cereal into a dry, hot frying pan. Stir for 7-10 minutes. When all the grains are evenly fried and acquire a bronze tint, the cereal is ready for cooking.
Обжарьте крупу. Насыпьте крупу на сухую раскаленную сковороду. Помешивайте минут 7-10. Когда все зерна равномерно прожарятся и приобретут бронзовый оттенок, крупа готова к варке.
Cook the porridge. Salt the water in a saucepan and put it on the fire. When the water boils, stir to dissolve the salt. Pour the fried cereal into boiling water. Reduce heat, cover, cook for 20 minutes. Stir the porridge periodically to prevent it from burning. When all the liquid has evaporated, the porridge will be ready.
Сварите кашу. Посолите воду в кастрюле, поставьте ее на огонь. Когда вода закипит, размешайте, чтобы растворилась соль. Всыпьте обжаренную крупу в кипящую воду. Убавьте нагрев, накройте крышкой, варите 20 минут. Периодически помешивайте кашу, чтобы она не пригорала. Когда испарится вся жидкость, каша будет готова.
Season the porridge. Divide the barley porridge into bowls and add 10 g of butter to each serving.
Заправьте кашу. Разложите ячневую кашу по тарелкам, добавьте по 10 г сливочного масла в каждую порцию.
If porridge is served as the main side dish for a meat dish, garnish it with fresh vegetables or sprigs of herbs.
Если каша подается в виде основного гарнира к мясному блюду, украсьте ее свежими овощами или веточками зелени.