Prepare ingredients for pearl barley porridge. Soak pearl barley for 4-5 hours. Then rinse the grains thoroughly until the water runs clear. Wash the raisins and prepare the zest for serving. Tip: to prepare porridge, it is better to take the Barley variety of pearl barley. This grain has the largest pearl-colored grains. When cooked, Barley cereal becomes soft and tender, but does not stick together and remains crumbly.
Подготовьте продукты для перловой каши. Перловую крупу замочите на 4-5 часов. Затем тщательно промойте зерна, до тех пор, пока вода не станет прозрачной. Вымойте изюм, подготовьте цедру для подачи. Совет: для приготовления каши, лучше взять сорт перловки Барли. Такая крупа имеет самые крупные зерна жемчужного цвета. При варке крупа Барли приобретает мягкость и нежность, но не слипается, остается рассыпчатой.
Sarite the porridge. Place the cereal in a thick-bottomed pan. Fill with water so that it is 2 cm above the level of the cereal. Add salt and bring to a boil, periodically removing the foam. Then reduce the heat to low and cover the pan with a lid. Cook for 40-45 minutes. The water should completely evaporate. Add the butter to the porridge, wait until it melts, stir, cover with a lid and let the barley brew for another 10 minutes.
Сарите кашу. В кастрюлю с толстым дном выложите крупу. Залейте водой так, чтобы она была выше уровня крупы на 2 см. Посолите, доведите до кипения, периодически снимая пену. Затем уменьшите огонь до минимума, накройте посуду крышкой. Варите 40-45 минут. Вода должна полностью испариться. Добавьте масло в кашу, дождитесь пока оно растает, перемешайте, накройте крышкой и дайте настояться перловке еще 10 минут.
Serve pearl barley porridge with raisins and lemon zest.
Подавайте перловую кашу с изюмом и лимонной цедрой.