Prepare ingredients for rice porridge. Rinse the rice grains first in warm, then in hot water. Wash raisins and candied fruits to serve. Tip: In China, rice is traditionally cooked under a tight lid, with a weight placed on top so that steam does not escape from the pan at all. In order to cook rice in the same way, you should cook it in a slow cooker.
Подготовьте продукты для рисовой каши. Промойте рисовую крупу сначала в теплой, затем в горячей воде. Вымойте изюм и цукаты для подачи. Совет: в Китае рис традиционно готовят под плотной крышкой, на которую сверху ставят груз, чтобы пар совсем не выходил из кастрюли. Для того, чтобы приготовить рис аналогичным образом, стоит варить его в мультиварке.
Cook the porridge. Place water in a thick-bottomed saucepan over medium heat. Let it boil. Add washed rice. Reduce heat and cook, stirring constantly. Add some salt. Cook the porridge until half cooked—until the liquid becomes jelly-like and the grains of rice swell—10–15 minutes. Add milk to the porridge - not all at once, but gradually. Continuing to stir, cook until tender, 5-7 minutes.
Сварите кашу. Поставьте воду в кастрюле с толстым дном на средний огонь. Дайте закипеть. Выложите промытый рис. Убавьте огонь, варите, постоянно помешивая. Посолите. Варите кашу до полуготовности — пока жидкость не станет киселеобразной, а рисинки не разбухнут — 10–15 минут. Добавьте в кашу молоко — не все сразу, а постепенно. Продолжая мешать, варите до готовности 5-7 минут.
Divide the rice porridge into bowls and top with raisins and candied fruits.
Разложите рисовую кашу по тарелкам, украсьте сверху изюмом и цукатами.