Rinse the rice in cool water. Conveniently place the products you need on your desktop.
Промойте рис в прохладной воде. Удобно расположите на рабочем столе нужные продукты.
Cook the cereal. Place a saucepan of water over medium heat, and when it boils, add the rice and cook, stirring, for 5-10 minutes until the rice has absorbed some of the water. Do not cover the pan with a lid.
Сварите крупу. Кастрюлю с водой поставьте на средний огонь, а когда закипит, добавьте рис и варите, помешивая, в течение 5-10 минут, пока рис не впитает часть воды. Не закрывайте кастрюлю крышкой.
Add rice to milk. To do this, place the rice on a sieve or sieve and let the excess water drain. Pour milk into a saucepan and place over medium heat. When the milk warms up a little, add rice, salt, sugar and reduce the heat. Cook the porridge for another 15-20 minutes, remembering to stir.
Добавьте рис в молоко. Для этого выложите рис на решето или сито и дайте лишней воде стечь. Налейте в кастрюлю молоко и поставьте на средний огонь. Когда молоко немного нагреется, добавьте рис, соль, сахар и убавьте огонь. Варите кашу еще 15-20 минут, не забывая помешивать.
Let the porridge brew. Remove the pan from the heat, stir thoroughly, cover and leave for 10 minutes.
Дайте каше настояться. Снимите кастрюлю с огня, тщательно перемешайте, накройте крышкой и оставьте на 10 минут.
The classic serving option is to place the porridge on plates and add a little butter on top. But no one is stopping you from experimenting and decorating ordinary rice porridge with a beautiful picture or a face made from jam or preserves.
Классический вариант подачи — разложить кашу по тарелкам и добавить сверху немного сливочного масла. Но никто не мешает экспериментировать и украсить обычную рисовую кашу красивой картинкой или рожицей из джема или варенья.