Boil the rice. Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Grate the lemon zest. Prepare a heatproof dish and mixer. Turn the oven on 180 degrees.
Отварите рис. Промойте яйца и промокните бумажным полотенцем. Натрите цедру лимона. Приготовьте жаропрочную форму и миксер. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the curd and rice mixture. Combine eggs, sugar and vanilla sugar, beat until fluffy. Add sour cream and cottage cheese. Beat at maximum mixer speed until no lumps of cottage cheese remain. Add the cooked rice, lemon zest and stir.
Подготовьте творожно-рисовую массу. Соедините яйца, сахар и ванильный сахар, взбейте до пышной пены. Добавьте сметану и творог. Взбивайте на максимальной скорости миксера, чтобы не осталось комочков творога. Всыпьте готовый рис, цедру лимона и перемешайте.
Bake the casserole. Grease a baking dish with butter. Place the mixture and bake in an oven preheated to 180 degrees for 40 minutes.
Запеките запеканку. Форму для запекания смажьте сливочным маслом. Выложите массу, запеките в разогретой до 180 градусов духовке 40 минут.
Cut the casserole and place on serving plates. Sprinkle each piece with powdered sugar and decorate with jam.
Порежьте запеканку и разложите по порционным тарелкам. Каждый кусочек посыпьте сахарной пудрой и украсьте джемом.