Peel and wash the carrots. Grate it on a fine grater. Rinse the egg and dry with a paper towel. Prepare a heat-resistant form. Turn the oven on 180 degrees.
Очистите и вымойте морковь. Натрите ее на мелкой терке. Промойте яйцо и просушите бумажным полотенцем. Приготовьте жаропрочную форму. Включите духовку на 180 градусов.
Knead the dough. Beat sugar and egg until fluffy. Add semolina, vanilla, cottage cheese and carrots. Mix thoroughly. Let stand for 15 minutes.
Замесите тесто. Сахар с яйцом взбейте до пышной пены. Добавьте манку, ванилин, творог и морковь. Тщательно перемешайте. Дайте постоять 15 минут.
Bake the dish. Grease a baking dish with butter. Pour the mixture into it and smooth it out with a spoon. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 35 minutes.
Запеките блюдо. Смажьте форму для запекания сливочным маслом. Выложите в нее смесь и разровняйте ложкой. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке 35 минут.
Cut the casserole into portions, place on serving plates, and garnish with whipped cream.
Порежьте запеканку на порции, разложите на порционные тарелки, украсьте взбитыми сливками.