Wash and peel all vegetables. Cut the eggplant into circles. Chop the garlic. Cut tomatoes and zucchini into slices. Grate the cheese. Prepare a heat-resistant form and food foil. Preheat the oven to 200 degrees.
Вымойте и очистите все овощи. Баклажан нарежьте кружками. Чеснок измельчите. Помидоры и кабачки нарежьте кружочками. Сыр натрите на терке. Приготовьте жаропрочную форму и пищевую фольгу. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Start assembling the casserole. Place the eggplants on a baking sheet. Sprinkle the eggplants with garlic and brush with sour cream. Season with salt and pepper. Place the tomatoes in the next layer as well. Sprinkle them with garlic and brush with sour cream. Place the zucchini in the next layer. Grease them with sour cream, sprinkle with garlic and grated cheese.
Начните собирать запеканку. Баклажаны выложите на противень.Посыпьте чесноком баклажаны и смажьте сметаной. Посолите и поперчите. Помидоры также выложите следующим слоем. Посыпьте их чесноком и смажьте сметаной. Кабачки выложите следующим слоем. Смажьте их сметаной, посыпьте чесноком и тертым сыром.
Bake the casserole. Arrange the remaining vegetables in the same manner. Sprinkle grated cheese on top of the casserole, cover with foil and bake for 40 minutes. A few minutes before cooking, remove the foil.
Запеките запеканку. Выложите оставшиеся овощи в таком же алгоритме. Сверху посыпьте запеканку тертым сыром, накройте фольгой и поставьте запекаться на 40 минут. За несколько минут до готовности снимите фольгу.
Divide the finished dish into portions and garnish with finely chopped dill and parsley.
Готовое блюдо разложите по порциям и украсьте мелко нарезанными укропом и петрушкой.