If you don't have any half-eaten mashed potatoes in the fridge, make some. To do this, wash and peel the potatoes, cut into small pieces and boil in salted water for 20-25 minutes until tender. Drain the water from the finished potatoes and mash them with a potato masher. Add eggs and warm milk to the puree, mix thoroughly. Peel the onion. Finely chop the onions. If the minced meat is frozen, defrost it in advance. Grate the cheese on a coarse grater. Grease a baking dish with vegetable oil. Preheat the oven to 180 degrees.
Если в холодильнике нет недоеденного картофельного пюре, приготовьте его. Для этого вымойте и очистите картофель, нарежьте небольшими кусочками и отварите в подсоленной воде в течение 20-25 минут до готовности. Слейте воду с готового картофеля и разомните его толкушкой. К пюре добавьте яйца и теплое молоко, тщательно перемешайте. Лук очистите от шелухи. Мелко нарежьте репчатый лук Если фарш заморожен, заранее разморозьте его. Сыр натрите на крупной терке. Форму для запекания смажьте растительным маслом. Духовку разогрейте до 180 градусов.
Fry the minced meat. To do this, fry the onion in a frying pan with vegetable oil for 3-5 minutes. When the onion turns golden, add minced meat and salt to taste. Stirring constantly, fry the minced meat with onions for 15 minutes.
Обжарьте фарш. Для этого лук обжарьте на сковороде с растительным маслом в течение 3-5 минут. Когда лук станет золотистого цвета, добавьте к нему фарш, посолите по вкусу. Постоянно помешивая, обжаривайте фарш с луком в течение 15 минут.
Assemble the casserole. To do this, place half of the mashed potatoes in the first layer in a baking dish greased with vegetable oil, then lay out the minced meat with onions, level it with a spoon or spatula, and place the remaining mashed potatoes on top.
Соберите запеканку. Для этого первым слоем в смазанную растительным маслом форму для запекания выложите половину картофельного пюре, затем выложите фарш с луком, разровняйте его ложкой или лопаткой, сверху выложите оставшееся картофельное пюре.
Bake the casserole. Place the dish in an oven preheated to 180 degrees for 30 minutes. 10 minutes before the end of baking, sprinkle the dish with grated cheese.
Запеките запеканку. Поставьте блюдо в разогретую до 180 градусов духовку на 30 минут. За 10 минут до конца запекания посыпьте блюдо тертым сыром.
If desired, the finished casserole can be decorated with a sprig of rosemary, which is ideal for potatoes.
Готовую запеканку при желании можно украсить веточкой розмарина, который идеально подходит к картофелю.