Grate the cheese on a fine or medium grater. Peel the garlic and grate it on a fine grater. Peel the potatoes, boil and mash them. Prepare a baking dish. Turn the oven on 180 degrees.
Натрите сыр на мелкой или средней терке. Очистите чеснок и натрите на мелкой терке. Почистите картофель, отварите и приготовьте из него пюре. Приготовьте форму для запекания. Включите духовку на 180 градусов.
Prepare the casserole filling. Place half of the grated cheese, egg, mayonnaise and garlic in a bowl. Add mashed potatoes. Salt and pepper to taste. Mix well until smooth.
Приготовьте начинку для запеканки. Выложите в миску половину натертого сыра, яйцо, майонез и чеснок. Добавьте картофельное пюре. Посолите и поперчите по вкусу. Хорошо перемешайте до однородной массы.
Prepare the “top” for the casserole. Place the remaining cheese in a separate bowl, add the egg, dried dill and dried parsley. Stir.
Приготовьте «верхушку» для запеканки. Выложите в отдельную миску оставшийся сыр, добавьте яйцо, сушеный укроп и сушеную петрушку. Перемешайте.
Bake the casserole. Transfer the filling to a baking dish. Place the “top” evenly on top. Bake the potato casserole for 40 minutes.
Запеките запеканку. Переложите начинку в форму для запекания. Сверху равномерно выложите «верхушку». Запекайте картофельную запеканку в течение 40 минут.
Serve potato casserole hot with sour cream
Подавайте картофельную запеканку в горячем виде со сметаной