Conveniently arrange all the ingredients. Thaw the cranberries, wash under running water, drain in a colander and let the berries dry
Удобно расположите все ингредиенты. Разморозьте клюкву, вымойте под проточной водой, откиньте на дуршлаг и дайте ягоде просохнуть
Pour gelatin with 1 glass of boiled water at room temperature, let it swell and stir.
Залейте желатин 1 стаканом кипяченой воды комнатной температуры, дайте ему набухнуть и размешайте.
Chop the cranberries. Pour the berries into a deep bowl and mash them with a puree masher. Grind the berries and juice through a strainer with a spoon. Place the cranberry skins and seeds in a saucepan, add 1 glass of water and boil for 5-7 minutes. Strain the broth through a strainer.
Измельчите клюкву. В глубокую миску высыпьте ягоды и потолките их толкушкой для пюре. Ягоды и сок перетрите через ситечко ложкой. Кожицу и косточки от клюквы положите в кастрюлю, залейте 1 стаканом воды и проварите 5-7 минут. Отвар процедите через ситечко.
Combine the ingredients. Dissolve sugar and gelatin water in cranberry broth over low heat. Remove the pan from the heat and pour in the cranberry juice, stir, pour into the molds. Cool to room temperature, then put the jelly in the refrigerator for 10 hours.
Соедините ингредиенты. В отваре из клюквы на медленном огне растворите сахар и желатиновую воду. Снимите кастрюлю с огня и влейте клюквенный сок, размешайте, разлейте по формочкам.Остудите до комнатной температуры, затем отправьте желе в холодильник на 10 часов.
Serve cranberry jelly with whipped cream.
Подавайте желе из клюквы со взбитыми сливками.