Sift the flour through a sieve. Prepare a baking sheet. Turn the oven on 180 degrees.
Просейте муку через сито. Приготовьте противень. Включите духовку на 180 градусов.
Make the dough. To do this, separate the whites from the yolks and mix the cottage cheese with the whites. Add baking powder, salt and flour. Mix the ingredients thoroughly until smooth and white and form a ball of dough. It should be quite soft.
Сделайте тесто. Для этого отделите белки от желтков и смешайте творог с белками. Добавьте разрыхлитель, соль и муку. Тщательно перемешайте продукты до однородной белой массы и сформируйте ком из теста. Оно должно получится достаточно мягким.
Prepare the filling. To begin, on a baking sheet or baking dish, make two bases for khachapuri in the shape of eyes from the dough, form the sides, brush the dough with yolks. Place in an oven preheated to 180 degrees for 10 minutes and start preparing the filling. To do this, grate the cheese on a medium grater and mix it with cottage cheese. After 10 minutes, remove the dough from the oven and fill with a mixture of cottage cheese and cottage cheese.
Приготовьте начинку. Для начала на противне или форме для выпечки сделайте из теста две основы для хачапури в форме глаз, сформируйте бортики, смажьте тесто желтками. Поместите в разогретую до 180 градусов духовку на 10 минут и начните готовить начинку. Для этого натрите на средней терке сыр и смешайте его с творогом. Через 10 минут вытащите тесто из духовки и заполните смесью из творога и сыра.
Bake the khachapuri. Place the filled dough in the oven for another 10 minutes until it browns slightly and the cheese begins to melt. Then crack an egg on top and bake for another 3-5 minutes until the batter is set but the yolk is still runny.
Запеките хачапури. Поместите тесто с начинкой еще на 10 минут в духовку, чтобы оно слегка подрумянилось, а сыр начал плавиться. Затем разбейте сверху по яйцу и запекайте еще 3-5 минут, пока тесто не будет готово, но желток при этом останется жидким.
People eat khachapuri by breaking off a piece of dough with cottage cheese and dipping it into an egg.
Едят хачапури, отламывая кусок теста с творогом и макая его в яйцо.