Conveniently arrange all the ingredients. Grate the cheese on a medium or coarse grater. Remove the milk and butter from the refrigerator; they should be at room temperature. Wash and dry the greens. Get out the frying pan and gravy boat.
Удобно разложите все ингредиенты. Сыр натрите на средней или крупной терке. Молоко и масло достаньте из холодильника, они должны быть комнатной температуры. Зелень помойте и обсушите. Достаньте сковороду и соусник.
Prepare the sauce. Melt the butter in a frying pan and add flour. Stir the mixture constantly to prevent lumps from forming. Fry for 2-4 minutes. Pour in milk, add grated cheese, salt and pepper. Heat the sauce over low heat for 2 minutes. Remove from heat and stir until cheese is completely melted. Cool the sauce in the refrigerator and serve.
Приготовьте соус. Растопите масло на сковороде и всыпьте муку. Постоянно помешивайте смесь, чтобы не образовались комочки. Обжаривайте в течении 2-4 минут. Влейте молоко, добавьте тертый сыр, соль, перец. Грейте соус на медленном огне 2 минуты. Снимите с огня и размешайте до полного растворения сыра. Охладите соус в холодильнике и подайте к столу.
Before serving, garnish with herbs.
Перед подачей украсьте зеленью.