Thaw the butter in advance to make it soft. Crush the cookies. Prepare the blender. Take out the baking dish and line it with buttered baking paper. Grate the chocolate on a fine grater. Wash the berries. Prepare a bowl for the cheese mixture and a container for a water bath. Remove food from the refrigerator 30 minutes before starting cooking. They should be at room temperature.
Заранее разморозьте масло, чтобы оно стало мягким. Измельчите печенье. Приготовьте блендер. Достаньте форму для запекания, застелите промазанной маслом пекарской бумагой. Натрите шоколад на мелкой терке. Вымойте ягоды. Подготовьте миску для сырной смеси, емкость для водяной бани. Перед началом готовки достаньте продукты из холодильника за 30 минут. Они должны быть комнатной температуры.
Prepare the crust. Add butter and nutmeg to the crushed cookies, grind everything into a homogeneous mixture. You should get a loose mass. Spread it in an even layer on oiled baking paper in a baking dish. Compact with the bottom of the glass. Leave small sides for filling. Place in the oven preheated to 200 degrees for 10 minutes. Remove and cool.
Приготовьте корж. В измельченное печенье добавьте сливочное масло и мускатный орех, разотрите все в однородную смесь. Должна получиться сыпучая масса. Ровным слоем распределите ее на промасленную пекарскую бумагу в форме для запекания. Утрамбуйте донышком стакана. Оставьте небольшие бортики для начинки. Поставьте в духовку, разогретую до 200 градусов, на 10 минут. Достаньте и остудите.
While the crust is cooling, prepare the cheese mixture. Place cheese, vanilla and sugar in a deep bowl, mix well with a blender at low speed. Beat the eggs into the filling one at a time and pour in a teaspoon of lemon juice, continuing to mix everything thoroughly by hand. Add cream. Do not beat at all, but mix well.
Пока корж остывает, подготовьте сырную смесь. Выложите в глубокую миску сыр, ваниль и сахар, хорошо перемешайте блендером на небольшой скорости. По одному вбейте в начинку яйца и влейте чайную ложку лимонного сока, продолжая хорошенько все перемешивать уже вручную. Добавьте сливки. Ни в коем случае не взбивайте, но хорошо перемешайте.
Prepare the cheesecake. Remove the cooled crust. Spread the cheese mixture over it. Level it out. Shake lightly to remove bubbles. Place a heatproof container with water on the bottom of the oven. Place the cheesecake in the oven at 200 degrees. Bake for 15 minutes. Reduce temperature to 110 degrees and bake for another 90 minutes.
Приготовьте чизкейк. Достаньте остывший корж. Распределите на него сырную смесь. Разровняйте. Слегка встряхните, чтобы выгнать пузырьки. На дно духовки поставьте жаропрочную емкость с водой. Поставьте чизкейк в духовку на 200 градусов. Запекайте 15 минут. Убавьте температуру до 110 градусов и запекайте еще 90 минут.
Turn off the oven and leave the cheesecake to cool in the closed oven for about 30 minutes.
Выключите духовку и оставьте чизкейк остывать в закрытой печи минут 30.
Then leave at room temperature for another 60 minutes. After this, put it in the refrigerator overnight.
Затем оставьте при комнатной температуре еще на 60 минут. После этого уберите в холодильник на ночь.
You can serve the cheesecake by garnishing it with grated chocolate and cinnamon. Fresh berries also go very well with this dessert. For example, strawberries or raspberries.
Подать чизкейк можно, украсив его тертым шоколадом и корицей. Также очень хорошо подходят к этому десерту свежие ягоды. Например, клубника или малина.