Rinse the rice under cold running water several times to remove excess starch. Wash the duck outside and inside. If necessary, remove the sebaceous glands as well as any remaining feathers. Peel and chop the garlic.
Промойте рис под проточной холодной водой несколько раз, чтобы вышел лишний крахмал. Утку помойте снаружи и изнутри. При необходимости удалите сальные железы, а также оставшиеся перья. Чеснок почистите и измельчите.
Marinate the duck. Rub the duck with spices and garlic. Wrap in cling film and refrigerate for 60 minutes.\
Замаринуйте утку. Натрите утку специями и чесноком. Заверните в пищевую пленку и уберите в холодильник на 60 минут.\
While the duck is marinating, boil the rice. Place the washed rice in a saucepan, add water and salt. Wait for it to boil and cook for 15-20 minutes until tender.
Пока утка маринуется, отварите рис. Насыпьте промытый рис в кастрюлю, залейте водой и посолите. Дождитесь кипения и варите 15-20 минут до готовности.
Prepare duck with rice. Stuff the duck with boiled rice and secure the edges of the bird with toothpicks. Transfer the stuffed bird to a roasting bag and place on a baking sheet. Place the duck in an oven preheated to 180 degrees for 90 minutes.
Приготовьте утку с рисом. Нафаршируйте утку отварным рисом, скрепите края птицы зубочистками. Переложите фаршированную птицу в рукав для запекания и поместите на противень. Отправьте утку в разогретую до 180 градусов духовку на 90 минут.
Before serving, cut the duck and place a piece of meat and a handful of rice on a plate.
Перед подачей разрежьте утку и порционно положите в тарелку кусок мяса и горстку риса.