Peel onions, carrots and apples. Finely chop the onion, cut the apples into cubes, grate the carrots on a coarse grater. Finely chop the cabbage into strips. Peel the garlic and finely chop or pass through a press. Rinse the duck and cut into pieces. Tip: you don’t have to remove excess fat from the duck; it will melt during the cooking process and therefore the vegetables will turn out juicier and fattier.
Очистите лук, морковь и яблоки от кожуры. Лук мелко нашинкуйте, яблоки нарежьте кубиками, морковь натрите на крупной тёрке. Капусту мелко порежьте соломкой. Чеснок очистите и мелко нарежьте или пропустите через пресс. Утку промойте и разделайте на куски. Совет: лишний жир с утки можно не удалять, в процессе приготовления он будет вытапливаться и поэтому овощи получатся более сочными и жирными.
Roast the duck. Place a deep saucepan or cauldron over medium heat, pour in oil, place the duck in the cauldron or pan and begin to render out excess fat. This will take 15-20 minutes, then the meat will begin to fry. This will take another 10 minutes.
Обжарьте утку. Глубокую кастрюлю или казан поставьте на средний огонь, налейте масло, положите утку в казан или кастрюлю и начините вытапливать лишний жир. Для этого потребуется 15-20 минут, дальше мясо начнёт поджариваться. На это уйдёт ещё 10 минут.
Add vegetables to the cauldron. Once the bird is sufficiently browned, add all the ingredients to the pan. First carrots and onions, then cabbage, place apples on top. Turn up the heat and cover with a lid. Simmer under the lid closed for another 10 minutes. Then remove the lid and cook the stewed duck with cabbage over medium heat, stirring the dish occasionally.
Добавьте в казан овощи. Как только птица достаточно поджарится, добавьте в кастрюлю все ингредиенты. Сначала морковь и лук, затем капусту, яблоки уложите сверху. Прибавьте огонь и накройте крышкой. Потушите под закрытой крышкой ещё 10 минут. Затем снимите крышку и готовите утку тушеную с капустой на среднем огне, периодически помешивая блюдо.
Add seasonings. 5 minutes before cooking, salt the duck, add pepper and garlic. If you add salt earlier, the cabbage will be too watery and will not brown. Let the dish sit for 5-7 minutes after cooking.
Добавьте приправы. За 5 минут до готовности посолите утку, добавьте перец и чеснок. Если положить соль раньше, капуста будет слишком водянистая и не поджарится. Дайте блюду настояться 5-7 минут после приготовления.
Serve the duck with cabbage immediately after cooking, adding fresh herbs to taste.
Утку с капустой подавайте сразу после приготовления, добавив свежую зелень по вкусу.