Wash the chicken fillet and pass through a meat grinder. Peel the carrots and onions. Wash all the vegetables, grate the carrots, cut the onion into half rings. Place a pan of water to heat the cabbage. Cut the stalk from the cabbage. Rinse the rice thoroughly. Place a pot of water on the fire to cook the cereal. Tip: Rinse the rice until the water runs clear. It is preferable to choose short grain rice.
Куриное филе вымойте, пропустите через мясорубку. Почистите морковь и лук. Помойте все овощи, морковь натрите на терке, лук порежьте полукольцами. Поставьте кастрюлю с водой для термической обработки капусты. Из капусты вырежьте кочерыжку. Промойте тщательно рис. Поставьте кастрюлю с водой на огонь, чтобы сварить крупу. Совет: Рис промывайте до тех пор, пока вода не станет прозрачной. Предпочтительнее выбрать круглозернистый рис.
Process the cabbage. Place a head of cabbage in boiling water. The water should cover the vegetable halfway. After 2 minutes, turn the cabbage over and cook for another 2 minutes. Remove the head of cabbage, cool and separate the leaves. If any remain solid, you can boil them separately in the same water for another 2 minutes.
Обработайте капусту. В закипающую воду опустите кочан капусты. Вода должна покрывать овощ наполовину. Через 2 минуты переверните капусту и проварите еще 2 минуты. Достаньте кочан, остудите и отделите листья. Если остались твердые, их можно отдельно в этой же воде проварить еще 2 минуты.
Prepare the filling. Mix the finished minced meat with cooled rice. Salt and pepper. Mix thoroughly.
Приготовьте начинку. Готовый фарш смешайте с остывшим рисом. Посолите, поперчите. Тщательно перемешайте.
Form the cabbage rolls. Step back 1-1.5 cm from the edge of the sheet and place 1 tbsp. fillings. Fold the sheet over on three sides, then roll it into an envelope. Do the same with the remaining leaves, using all the filling.
Сформируйте голубцы. Отступите от края листа 1-1,5 см и выложите 1 ст.л. начинки. Загните с трех сторон лист, затем сверните в конверт. То же самое проделайте с остальными листьями, использовав всю начинку.
Prepare the sauce. Combine onion with grated carrots. Add a little sunflower oil to the pan and add the prepared vegetables. Sauté, stirring constantly, for about 3 minutes. Add tomato paste and simmer for another 1 minute. Turn off the heat and pour in sour cream and cabbage leaves broth. Mix thoroughly. Salt and pepper to taste.
Приготовьте соус. Лук соедините с тертой морковью. Добавьте в кастрюлю немного подсолнечного масла, положите подготовленные овощи. Пассеруйте, постоянно помешивая, около 3 минут. Добавьте томатную пасту и тушите еще 1 минуту. Выключите огонь и влейте сметану и отвар капустных листьев. Тщательно перемешайте. Посолите, поперчите по вкусу.
Prepare the cabbage rolls. Add a spoonful of flour to the sauce and stir. Place the cabbage rolls in the sauce. The sauce should almost completely cover the cabbage rolls. If the volume is not enough, add a little cold water. Cover the pan with a lid, after boiling, reduce the heat and simmer for 60 minutes.
Приготовьте голубцы. Добавьте ложку муки в соус, перемешайте. Уложите голубцы в соус. Соус должен практически полностью покрыть голубцы. Если объема не хватает, долейте немного холодной воды. Накройте крышкой кастрюлю, после закипания убавьте нагрев и тушите 60 минут.
For a creative presentation, use fresh cucumbers and tomatoes. Cut the vegetables into thin slices and place them on the bottom of the plate, alternating with each other. Place warm cabbage rolls on a vegetable bed. Using sour cream, you can draw a strip from the edge of the plate to the middle, reducing the thickness.
Для креативной подачи используйте свежие огурцы и помидоры. Нарежьте овощи тонкими слайсами, уложите их на дно тарелки, чередуя друг с другом. На овощную подушку выложите теплые голубцы. Сметаной можно провести полосу от края тарелки к середине, уменьшая толщину.