Conveniently lay out everything you need for cooking. Wash the potatoes, peel them and cut into long pieces 0.5 cm thick. Place the peeled potatoes in cold water for a while. This way, excess starch will come out of it, and it will not crumble during cooking. Transfer to a paper towel and dry. Turn the deep fryer to 160 degrees.
Удобно разложите все необходимое для приготовления. Картофель помойте, очистите от кожуры и нарежьте длинными брусочками толщиной 0,5 см. Очищенный картофель положите на некоторое время в холодную воду. Так из него выйдет лишний крахмал, и в процессе приготовления он не будет крошиться. Переложите на бумажную салфетку и обсушите. Включите фритюрницу на 160 градусов.
Prepare French fries. Place the potato wedges in the fryer basket in small portions. Fry each portion for approximately 8-12 minutes until golden brown. Place the fried fries on a paper towel to absorb excess oil. Season the finished dish with salt and pepper before serving.
Приготовьте картофель фри. Выложите картофельные брусочки в корзину фритюрницы небольшими порциями. Обжаривайте каждую порцию приблизительно 8-12 минут до золотистой корочки. Обжаренный картофель фри выложите на бумажное полотенце, чтобы оно впитало лишнее масло. Готовое блюдо посолите и поперчите перед подачей.
Serve with ketchup.
Подавайте с кетчупом.