Soak the chickpeas for 10-12 hours in cold water, then rinse. Boil the chickpeas. Place the swollen chickpeas in a saucepan. Fill with water, cook for 40 minutes, then drain. Boil the beets, remove the peel and rinse. Wash the prunes, soak in water for 10 minutes, drain, and dry on paper towels. Peel the garlic. Squeeze the juice from the lemon. Wash the parsley and chop finely. Cut the cucumbers and beets into cubes. Chop the garlic. Cut the prunes into strips.
Нут замочите на 10-12 часов в холодной воде, затем промойте. Отварите нут. Поместите разбухший нут в кастрюлю. Залейте водой, варите 40 минут, затем воду слейте. Отварите свеклу и снимите кожуру, промойте. Вымойте чернослив, залейте на 10 минут водой, слейте воду, просушите на бумажных полотенцах. Очистите чеснок от шелухи. Выдавите сок из лимона. Петрушку вымойте и мелко нарежьте. Огурцы и свеклу нарежьте кубиками. Измельчите чеснок. Порежьте чернослив соломкой.
Prepare the vegetables. While the chickpeas are cooking, cut the cucumbers and beets into cubes. Place the beets in a separate bowl, pour over soy sauce, 1 tbsp. olive oil, add garlic, pepper, mix everything. Add prunes to beets and stir.
Приготовьте овощи. Пока варится нут, огурцы и свеклу нарежьте кубиками. Выложите свеклу в отдельную миску, полейте соевым соусом, 1 ст.л. оливкового масла, добавьте чеснок, перец, все перемешайте. Выложите чернослив к свекле и перемешайте.
Combine the ingredients and finish preparing the salad. Place the chickpeas in a deep plate, pour in the remaining vegetable oil, and stir. Add chopped cucumbers, lemon juice, stir. Combine chickpeas with cucumbers with beets and prunes. Stir, taste for salt, add if necessary.
Соедините продукты и завершите приготовление салата. Переложите нут в глубокую тарелку, влейте оставшееся растительное масло, перемешайте. Добавьте порезанные огурцы, лимонный сок, перемешайте. Нут с огурцами соедините со свеклой и черносливом. Перемешайте, попробуйте на соль, если необходимо — добавьте.
Place the dish in a salad bowl and sprinkle chopped parsley on top.
Выложите блюдо в салатник, сверху посыпьте измельченной зеленью петрушки.