Rinse the duck thoroughly. Dry it with a paper towel. Wash the apples well and cut into large cubes. Prepare cling film and foil.
Тщательно промойте утку. Обсушите ее бумажным полотенцем. Яблоки хорошо помойте и нарежьте крупными кубиками. Подготовьте пищевую пленку и фольгу.
Marinate the duck. Rub the carcass with salt and pepper. Combine honey and mustard in a bowl. Mix well and brush the duck with this sauce. Wrap it in cling film and put it in the refrigerator for 8 hours.
Замаринуйте утку. Натрите тушку солью и перцем. В миске соедините мед и горчицу. Хорошо перемешайте и смажьте этим соусом утку. Заверните ее в пищевую пленку и уберите в холодильник на 8 часов.
Bake duck with apples. Mix apples with cinnamon, bay leaf and nutmeg. Stuff the well-marinated duck with apples. Transfer the bird to a baking dish. Sprinkle with lemon juice. Cover the top with foil and place in an oven preheated to 160 degrees. After 60 minutes, increase oven power to 200 degrees and bake for another 20 minutes.
Запеките утку с яблоками. Смешайте яблоки с корицей, лавровым листом и мускатным орехом. Хорошо замаринованную утку начините яблоками. Переложите птицу в форму для запекания. Сбрызните лимонным соком. Закройте сверху фольгой и поставьте в разогретую до 160 градусов духовку. Через 60 минут добавьте мощность духовки до 200 градусов и впекайте еще 20 минут.
Serve the duck with apples and honey on a beautiful serving platter.
Подавайте утку с яблоками и медом на красивом сервировочном блюде.