Gut the duck and rinse. Rub it with all the spices and seasonings, except garlic, and then put it in the refrigerator to marinate for 4-8 hours. It is better to start preparing the dish in the evening, so that the bird can marinate thoroughly overnight. Wash the apples and carrots. Chop the apples into slices, peeled carrots into thick strips. Wash the potatoes with a brush, peel and cut into slices. Peel the garlic and cut into small slices. Prepare a baking sleeve, a baking sheet, threads with a needle or toothpicks. Preheat the oven to 200 degrees.
Утку выпотрошите и промойте. Натрите ее всеми специями и приправами, кроме чеснока, а потом уберите мариноваться на 4-8 часов в холодильник. Начинать приготовление блюда лучше с вечера, чтобы за ночь птица смогла хорошенько замариноваться. Яблоки и морковь вымойте. Яблоки нашинкуйте дольками, очищенную морковь — толстыми полосками. Картофель вымойте щеткой, очистите и нарежьте дольками. Чеснок очистите от шелухи и порежьте мелкими дольками. Приготовьте рукав для запекания, противень, нитки с иголкой или зубочистки. Разогрейте духовку до 200 градусов.
Prepare the potatoes for baking. Place potato slices in a deep bowl, add salt, pepper, garlic and dried basil, stir.
Подготовьте картофель к запеканию. Выложите картофельные ломтики в глубокую миску, добавьте соль, перец, чеснок и сушеный базилик, перемешайте.
Stuff the duck. Place apples and carrots in the duck's belly. Sew with thread or secure with toothpicks.
Начините утку. Яблоки с морковью положите в брюшко утки. Зашейте ниткой или закрепите зубочистками.
Bake duck with potatoes. Place the potatoes in the sleeve, place the duck on top, and close the bag tightly. Place the dish on a baking sheet. Bake in preheated oven for 90 minutes. 15 minutes before the end of cooking, cut the sleeve to allow the dish to brown.
Запеките утку с картофелем. В рукав уложите картофель, сверху него положите утку, пакет плотно закройте. Выложите блюдо на противень. Выпекайте в предварительно разогретой духовке в течении 90 минут. За 15 минут до конца приготовления разрежьте рукав, чтобы блюдо подрумянилось.
Divide the duck with potatoes and apples into portions and serve hot.
Разделите утку с картофелем и яблоки на порции и подавайте у столу горячими.