Preheat the oven to 200°C. “If you have a whole fish” - Clean the fish from scales and entrails, cut off the head, tail and fins. Divide the salmon lengthwise and remove the spine and bones. On the outside of the fillet, make two shallow cuts in a cross from the back to the belly. Thaw the shrimp. Tip: You can use regular tweezers to remove small bones.
Разогрейте духовку до 200°С. "Если у вас целая рыба" — Очистите рыбу от чешуи и внутренностей, отрежьте голову, хвост и плавники. Разделите семгу на части вдоль, удалите позвоночник и кости. На части филе с наружной стороны сделайте два неглубоких надреза крестом от спины к брюху. Разморозьте креветки. Совет: для удаления мелких костей можно использовать обычный пинцет.
Prepare vegetables and herbs. Chop the sweet pepper into thin slices. Cut the garlic into thin slices and the green onions into feathers.
Подготовьте овощи и зелень. Нашинкуйте тонкими ломтиками сладкий перец. Чеснок нарежьте тонкими пластинками, а зеленый лук перышками.
Fry vegetables and seafood. Pour oil into a heated frying pan and add peppers, onions and garlic. Fry the vegetables for 5 minutes, then pour in the cream and simmer until thickened. Add shrimp, pepper (ground peppercorns), salt and immediately remove the pan from the heat.
Обжарьте овощи и морепродукты. На разогретую сковороду влейте масло и выложите перец, лук и чеснок. Обжаривайте овощи в течении 5 минут, затем влейте сливки и тушите до загустения. Добавьте креветки, перец (молотый перец горошком), посолите и сразу уберите сковороду с огня.
Start baking the fish. Place the piece of salmon, uncut, skin side down. Sprinkle with lemon and place in the oven for 10 minutes at 180 degrees.
Приступите к запеканию рыбы. Положите кусок лосося без надрезов, кожей вниз. Сбрызнете лимоном и отправте в духовку на 10 минут при температуре 180 градусов.
Prepare to serve salmon with shrimp in sauce. Remove the baked fish. Carefully add the prepared filling and spread over the surface. Place in the oven and bake for 30 minutes until golden brown.
Подготовьте к подаче лосося с креветками в соусе. Достаньте запеченную рыбу. Аккуратно добавьте приготовленную начинку, распределите по поверхности. Поставьте в духовку и запекайте 30 минут до появления румяной корочки.
Serve the dish, garnished with a slice of lemon, with a side of fluffy rice.
Подавайте блюдо, украшенное долькой лимона, с гарниром из рассыпчатого риса.