Prepare the tofu. Cut it into cubes approximately 2-3 centimeters thick. If you are using medium-firm tofu, you will need to remove excess liquid from it. To do this, wrap the tofu in napkins and place under light pressure for 30 minutes.
Подготовьте тофу. Нарежьте его кубиками толщиной примерно 2-3 сантиметра. Если используете тофу средней жесткости, нужно удалить из него лишнюю жидкость. Для этого заверните тофу в салфетки и положите под легкий пресс на 30 минут.
Prepare the breading. Mix the 5 spice mixture with rice flour and salt. Place the crackers in a separate container. Beat the eggs with a fork in a separate container.
Приготовьте панировку. Смешайте смесь из 5 специй с рисовой мукой и солью. Насыпьте сухари в отдельную емкость. Яйца взбейте вилкой в отдельной емкости.
Start frying the tofu. Heat approximately 110ml oil in a frying pan. Dip each piece of tofu first into the rice flour, then into the egg and finally into the breadcrumbs. Fry the tofu pieces in a frying pan in boiling oil, stirring very carefully, until golden brown.
Приступите к обжариванию тофу. В сковороде нагрейте приблизительно 110 мл масла. Окуните каждый кусочек тофу сначала в рисовую муку, затем в яйцо и наконец – в сухари. Жарьте на сковороде в кипящем масле кусочки тофу, очень осторожно помешивая, до золотистого цвета.
Serve fried tofu with ginger sauce for a spicy option. If you serve the dish with soy sauce, then the taste will be spicy.
Подавайте жареный тофу с имбирным соусом — острый вариант. Если подать блюдо с соевым соусом, тогда вкус будет пряным.