Prepare ingredients for cabbage rolls with chicken. Rinse the rice, add two glasses of water and boil until half cooked within 15 minutes from the moment the liquid boils. Cut the stalk of a head of cabbage so that the leaves can be easily separated. Immerse the head of cabbage in a saucepan of water, let it boil and simmer over low heat until slightly translucent and soft, separating one leaf at a time for 15 minutes. Place the boiled cabbage leaves in a bowl and let them cool. Trim any thick veins from the leaves. Peel the onion and cut into small cubes. Grate the carrots on a coarse grater. Pass the chicken meat through a meat grinder.
Приготовьте продукты для голубцов с курицей. Рис промойте, залейте двумя стаканами воды и отварите до полуготовности в течение 15 минут с момента закипания жидкости. У кочана капусты вырежьте кочерыжку так, чтобы листья можно было легко отделять. Погрузите кочан в кастрюлю с водой, дайте закипеть и варите на малом огне до легкой прозрачности и мягкости, отделяя по одному листу 15 минут. Приваренные капустные листья выложите в миску, дайте им остыть. Срежьте с листьев толстые прожилки. Лук почистите, нарежьте мелкими кубиками. Морковь натрите на крупной терке. Куриное мясо пропустите через мясорубку.
Prepare the roast. Sauté onions and carrots in vegetable oil for 5 minutes. Mix sautéed vegetables with boiled rice. Combine minced chicken with vegetables, add an egg, salt and pepper to taste. Mix the mixture thoroughly with your hands.
Приготовьте зажарку. Лук и морковь спассеруйте на растительном масле 5 минут. Смешайте пассированные овощи с отварным рисом. Соедините куриный фарш с овощами, добавьте яйцо, посолите, поперчите по вкусу. Массу тщательно вымешайте руками.
Form the cabbage rolls. Place one tablespoon of the mixture onto the prepared cabbage leaves. Fold it into an envelope. Place a few cabbage leaves on the bottom of the pan, and chicken cabbage rolls tightly packed on top of each other.
Сформируйте голубцы. По одной столовой ложке массы выложите на подготовленные капустные листья. Сложите конвертом. На дно кастрюли уложите несколько капустных листьев, сверху плотно друг к другу голубцы из курицы.
Prepare the sauce. Mix sour cream with tomato juice, add salt to taste to the sauce and pour it over the cabbage rolls in the pan. Pour in a little water and sprinkle with pepper. Cover with a lid and cook over low heat for 30 minutes from the moment it boils.
Приготовьте соус. Смешайте сметану с томатным соком, добавьте в соус соль по вкусу и залейте им голубцы в кастрюле. Влейте немного воды, посыпьте перцем. Накройте крышкой и поставьте вариться на малом огне 30 минут с момента закипания.
Serve the cabbage rolls with chicken hot, pouring tomato and sour cream sauce on top.
Голубцы с курицей подавайте на стол горячими, полив сверху томатно-сметанным соусом.