Peel and boil the potatoes. Peel the onion and cut it into half rings or small cubes as desired. And to avoid crying while cutting onions, fill your mouth with water.
Почистите и отварите картофель. Почистите лук и нарежьте его по желанию полукольцами или мелким кубиком. А чтобы не плакать, пока режете лук, наберите в рот воды.
Prepare the dough. Combine water, egg and salt in a deep bowl. Mix thoroughly and gradually add flour. Place the resulting mixture for dumplings with fried onions and potatoes on a flat surface with a small amount of flour. Leave the finished dough, which does not stick to your hands, in a cool place for 10-15 minutes.
Приготовьте тесто. Соедините в глубокой посуде воду, яйцо и соль. Тщательно перемешайте и постепенно всыпьте муку. Получившуюся массу для вареников с жареным луком и картошкой домесите уже на ровной поверхности с небольшим количеством муки. Оставьте готовое тесто, которое не липнет к рукам, в прохладном месте на 10-15 мин.
Make the filling. Make a puree from boiled potatoes. Add salt and pepper to it. Fry the peeled and chopped onion until golden brown in a frying pan with oil. Mix onion and puree until smooth.
Займитесь начинкой. Из сваренного картофеля сделайте пюре. Добавьте к нему соль, перец. Очищенный и порезанный лук обжарьте до золотисто-коричневого цвета на сковороде с маслом. Смешайте лук и пюре до однородной массы.
Start making dumplings. Roll out the finished dough into a layer and cut out circles using a faceted glass. To make dumplings with potatoes and fried onions, combine the dough and filling and form “dumplings”.
Начините лепить вареники. Готовое тесто раскатайте в пласт и вырежьте кружочки посредством граненого стакана. Чтобы получились вареники с картошкой и жареным луком, соедините тесто и начинку, сформируйте "пельмешки".
Place in boiling water and cook for 2-3 minutes.
Забросьте в кипящую воду и варите 2-3 мин.