Prepare ingredients for cabbage rolls. Remove the top dried leaves from the cabbage and make a cut around the stalk, but do not cut it out. Place the cabbage in a saucepan of boiling water for 5-10 minutes. As the head of cabbage heats up, separate the leaves and place them in a bowl. Use a knife to cut off the thick veins, being careful not to damage the leaf itself. Wash the rice and boil over low heat until half cooked, 15-20 minutes. Peel the onion, garlic, chop finely. Grate the carrots. Tip: To soften the leaves, cabbage for cabbage rolls can be frozen in the freezer for several days.
Подготовьте продукты для голубцов. Снимите с капусты верхние подсохшие листья и сделайте надрез вокруг кочерыжки, но не вырезайте её. Поместите капусту в кастрюлю с кипящей водой на 5-10 минут. По мере нагревания кочана отделяйте листья и складывайте их в миску Срежьте ножом толстые прожилки, стараясь не повредить сам лист. Помойте рис и отварите на медленном огне до полуготовности 15-20 минут. Почистите лук, чеснок, мелко нарежьте. Морковь натрите на терке. Совет: Капусту для голубцов для мягкости листьев можно не отваривать, а заморозить на несколько суток в морозильнике.
Prepare the filling. Add salt, ground black pepper, chopped onion and garlic to the minced meat. Knead the minced meat thoroughly with your hands, adding water (approximately 200 ml). The minced meat should become homogeneous and airy. Add rice and stir.
Приготовьте начинку. В мясной фарш добавьте соль, черный молотый перец, измельченные лук и чеснок. Тщательно вымесите фарш руками, подливая воду (приблизительно 200 мл). Фарш должен стать однородным и воздушным. Добавьте рис и перемешайте.
Form the cabbage rolls. Place the minced meat on a cabbage leaf, tuck it in from the bottom, then on the left and right (envelope), wrap it to the end of the leaf.
Сформируйте голубцы. Положите фарш на капустный лист, подверните снизу, потом слева и справа (конвертом), заверните до конца листа.
Prepare tomato sauce. Dilute tomato paste with water. Fry the onions in vegetable oil for 3-5 minutes. Add carrots, tomato paste and water. Stir and bring to a boil. Add salt, sugar, dry pepper, ginger, cloves and cinnamon to the sauce. Cook the sauce for 5 minutes, stirring with a spoon.
Приготовьте томатный соус. Разведите томатную пасту водой. Репчатый лук обжарьте на растительном масле 3-5 минут. Добавьте морковь, томатную пасту с водой. Перемешайте, доведите до кипения. Добавьте в соус соль сахар, перец сухой имбирь, гвоздику и корицу. Варите соус 5 минут, помешивая ложкой.
Pour 1/3 of the tomato sauce into the bottom of a deep frying pan, add bay leaf and peppercorns. Place the cabbage rolls in the pan, seam side down, and pour over the remaining sauce. Cover the pan with a lid, put on the fire, wait for the sauce to boil, reduce the heat to minimum and simmer the cabbage rolls until cooked for 40 minutes.
На дно глубокой сковородки налейте 1/3 часть томатного соуса, положите лавровый лист и перец горошком. Уложите в кастрюлю голубцы "швом" вниз, полейте оставшимся соусом. Накройте кастрюлю крышкой, поставьте на огонь, дождитесь, когда соус закипит, уменьшите огонь до минимального и тушите голубцы до готовности 40 минут.
Serve the cabbage rolls hot, pouring tomato sauce on top.
Подавайте голубцы к столу в горячем виде, полив сверху томатным соусом.