Remove the milk from the refrigerator so that it is not cold, melt the butter.
Достаньте молоко из холодильника, чтобы оно не было холодным, растопите сливочное масло.
Prepare the dough. Mix sugar and eggs, beat thoroughly. Pour in milk and melted butter. Add salt and stir until smooth. Add flour, baking powder and cocoa powder in portions. Mix all ingredients thoroughly to form a thick, sticky dough.
Приготовьте тесто. Смешайте сахар и яйца, тщательно взбейте. Влейте молоко и растопленное сливочное масло. Всыпьте соль и перемешайте до однородной массы. Порциями добавьте муку, разрыхлитель и какао-порошок. Тщательно размешайте все ингредиенты, чтобы получилось густое тягучее тесто.
Bake waffles. Preheat the waffle iron and grease with vegetable oil. Place the batter in the waffle iron and cook the waffles for about 3 minutes. Be careful not to burn them.
Испеките вафли. Разогрейте вафельницу и смажьте растительным маслом. Выкладывайте тесто в вафельницу и готовьте вафли примерно 3 минуты. Тщательно следите за тем, чтобы они не пригорели.
Prepare the glaze. Melt the chocolate with milk in a water bath or in the microwave, stirring thoroughly until you get a thick consistency. Pour the resulting topping over the waffles.
Приготовьте глазурь. Растопите шоколад с молоком на водяной бане или в микроволновке, тщательно помешивая, пока не получите густую консистенцию. Полейте вафли полученным топпингом.
If you want to serve the dish no worse than in a restaurant, place a scoop of ice cream on top of the icing—strawberry or ice cream is best—and garnish with a mint leaf.
Если хотите подать блюдо не хуже, чем в ресторане, положите поверх глазури шарик мороженого — лучше всего клубничного или пломбир, и украсьте листочком мяты.