Remove kefir from the refrigerator in advance. Wait for it to come to room temperature. If frozen cherries are used for the filling, they should first be thawed and excess liquid drained.
Заранее достаньте из холодильника кефир. Дождитесь, чтобы он стал комнатной температуры. Если для начинки используется замороженная вишня, ее следует предварительно разморозить и слить лишнюю жидкость.
Prepare the dough. Mix flour and kefir in a deep container until smooth. Add egg, salt and soda to the liquid mixture. Mix all these ingredients well. Knead the dough for steamed dumplings. It should turn out soft and tender. Place the dough in a bowl, cover with a napkin and let rest for 30 minutes.
Приготовьте тесто. Муку и кефир смешайте в глубокой емкости до однородности. К жидкой смеси добавьте яйцо, соль и соду. Хорошо перемешайте все эти ингредиенты. Вымесите тесто для вареников на пару. Оно должно получиться мягким и нежным. Уберите тесто в миску, накройте салфеткой и дайте настояться в течение 30 мин.
Make dumplings. Roll out the finished dough into a thin layer and cut out circles from it. Place a few cherries on each flatbread and sprinkle with sugar. Form a dumpling.
Сделайте вареники. Раскатайте готовое тесто в тонкий пласт и вырежьте из него кружочки. На каждую лепешку положите несколько вишенок, присыпьте сахаром. Сформируйте вареник.
Cook in a steamer for 5 minutes.
Готовьте в пароварке 5 мин.
To serve steamed dumplings with cherries, use sour cream.
Для подачи вареников на пару с вишней используйте сметану.