Rinse the eggs and pat dry with a paper towel. Measure out all bulk products. Prepare a silicone brush.
Промойте куриные яйца и промокните бумажным полотенцем. Отмерьте все сыпучие продукты. Подготовьте силиконовую кисточку.
Prepare the dough. Sift flour and baking powder into a deep bowl, add vanillin and a pinch of salt. Stir. Break the eggs into another bowl, add sugar, and stir with a mixer at low speed. Add sour cream and stir. Add flour to the egg-sour cream mixture and stir until smooth. Add lemon juice and stir again. Leave for 10-15 minutes.
Приготовьте тесто. В глубокую миску просейте муку и разрыхлитель, добавьте ванилин и щепотку соли. Перемешайте. В другую миску разбейте яйца, всыпьте сахар, размешайте миксером на низкой скорости. Добавьте сметану и перемешайте. Всыпьте в яично-сметанную смесь муку, перемешайте до однородности. Добавьте сок лимона, снова перемешайте. Оставьте на 10-15 минут.
Bake waffles. Turn on the waffle iron and heat it up. Lubricate with vegetable oil using a brush. Spoon in the batter, smooth it out, close the lid and bake until golden. Place the finished waffles on a plate to cool.
Испеките вафли. Включите вафельницу и разогрейте ее. Смажьте растительным маслом при помощи кисточки. Налейте ложкой тесто, разровняйте, закройте крышку и выпекайте до золотистости. Готовые вафли выложите остывать на блюдо.
Decorate soft creamy waffles with berries: strawberries, raspberries, currants.
Мягкие сливочные вафли украсьте ягодами: клубникой, малиной, смородиной.