Peel and boil the potatoes. Melt the butter. Also, wash the greens so that they have time to dry thoroughly before using. Prepare a blender to puree the filling. In order to cut even “circles” from the dough, prepare a simple faceted glass.
Почистите и отварите картофель. Растопите сливочное масло. А также помойте зелень, чтобы она успела хорошо высохнуть до использования. Подготовьте блендер для измельчения начинки. Для того, чтобы вырезать ровные "кружки" из теста, подготовьте простой граненый стакан.
Prepare the dough. To do this, pour all the dry ingredients (flour, salt) into a deep bowl. Mix them well. Add eggs, water, and pre-melted butter to the resulting mixture. Knead the dough. It should turn out airy, but elastic. Cover the bowl with the dough with a napkin and place in the refrigerator for 10-15 minutes.
Приготовьте тесто. Для этого высыпьте все сухие ингредиенты (мука, соль) в глубокую миску. Хорошо их перемешайте. К получившейся смеси добавьте яйца, воду, заранее растопленное сливочное масло. Замесите тесто. Оно должно получиться воздушным, но упругим. Накройте миску с тестом салфеткой и поставьте в холодильник на 10-15 мин.
While the dough is resting, start preparing the filling. Place boiled potatoes, eggs, cheese and herbs in a blender bowl. Grind and mix all ingredients thoroughly. Add seasonings to the mixture and stir again. The filling for dumplings with cheese and herbs is ready.
Пока тесто "отдыхает", приступайте к приготовлению начинки. Сложите в чашу блендера отварной картофель, яйца, сыр и зелень. Тщательно измельчите и смешайте все ингредиенты. Добавьте к полученной смеси приправы и снова перемешайте. Начинка для вареников с сыром и зеленью готова.
Start making dumplings. Remove the dough from the refrigerator. Roll it into a thin layer. Cut circles out of it using a regular faceted glass. Place filling on each circle. Form dumplings with herbs.
Начинайте лепить вареники. Достаньте из холодильника тесто. Раскатайте его в тонкий пласт. Вырежьте из него кружочки при помощи обычного граненого стакана. На каждый кружочек положите начинку. Сформируйте вареники с зеленью.
Cook the dumplings in boiling water for 2-3 minutes.
Сварите вареники в кипящей воде 2-3 минуты.
Ready-made dumplings with cheese and herbs can be served with sour cream or any other milk sauce.
Готовые вареники с сыром и зеленью можно подавать как со сметаной, так и с любым другим молочным соусом.