Rinse the chicken fillet thoroughly and dry with a paper towel. Cut into small cubes or twist the fillet through a large meat grinder. Prepare gelatin. Soak it in 50 ml of cold water for 15-20 minutes to swell. Rinse the dill and chop. Peel the garlic and pass through a press. Prepare a baking sleeve and a heat-resistant dish. Turn the oven on 180 degrees. Tip: Instead of the breast, you can use other parts of the chicken, such as drumsticks or thighs.
Куриное филе тщательно промойте, обсушите бумажным полотенцем. Нарежьте мелкими кубиками или перекрутите филе через крупную решетку мясорубки. Подготовьте желатин. Замочите его в 50 мл холодной воды на 15-20 минут для набухания. Укроп промойте, измельчите. Чеснок очистите от шелухи и пропустите через пресс. Приготовьте рукав для запекания и жаропрочную форму. Включите духовку на 180 градусов. Совет: вместо грудки можно использовать другие части курицы, например, голень или бедра.
Prepare the sausage base. Mix minced chicken with garlic, dill, swollen gelatin, and paprika. Add salt and pepper to taste. Stir the mixture thoroughly until the ingredients are homogeneous and evenly distributed.
Подготовьте основу для колбасы. Смешайте куриный фарш с чесноком, укропом, разбухшим желатином, паприкой. Добавьте соль, перец по вкусу. Тщательно размешайте массу до однородности и равномерного распределения ингредиентов.
Bake the sausage. Place the aromatic mixture in a baking bag and shape it into a sausage. Fasten the ends of the sleeve with special clamps, making sure that the polyethylene fits tightly to the sausage and that no air remains inside the sleeve. Place the sausage in a baking dish. Bake in an oven preheated to 180 degrees for 50 minutes. Cool the finished baked sausage and put it in the refrigerator for a day.
Запеките колбасу. Сложите ароматную смесь в рукав для запекания, придайте ей форму колбасы. Скрепите концы рукава специальными зажимами, следя за тем, чтобы полиэтилен плотно прилегал к колбасе и внутри рукава не оставался воздух. Выложите колбасу в форму для запекания. Запекайте в разогретой до 180 градусов духовке 50 минут. Готовую запеченную колбасу остудите и уберите на сутки в холодильник.
Serve chicken sausage with a side dish of potatoes, rice, vegetables or pasta.
Подавайте колбасу из курицы к гарниру из картофеля, риса, овощей или макарон.