Peel the potatoes, remove the skins from the onions and garlic. Grate the potatoes, finely chop the onion and garlic. Wash the greens and chop finely. You will need an electric waffle iron.
Картофель очистите, снимите шелуху с лука и чеснока. Картофель натрите на терке, лук и чеснок мелко порубите. Помойте зелень, мелко порубите. Понадобится электровафельница.
Prepare the vegetables. Add onion and garlic to potatoes. Place the mixture in a colander for 5 minutes, allowing excess liquid to drain. Transfer the mixture to a deep bowl, add herbs, salt and pepper, eggs and mix. Sift the flour, add to the mixture, add starch, mix thoroughly. Let stand for 5 minutes.
Подготовьте овощи. Добавьте к картофелю лук и чеснок. Переложите массу в дуршлаг на 5 минут, дайте стечь лишней жидкости. Переложите массу в глубокую миску, добавьте зелень, соль и перец, яйца и перемешайте. Просейте муку, добавьте к массе, всыпьте крахмал, тщательно перемешайте. Дайте постоять 5 минут.
Turn on the electric waffle iron. Grease the heated surface with vegetable oil.
Включите электровафельницу. Разогретую поверхность смажьте растительным маслом.
Bake the waffles. Place the dough on the heated surface of the mold, close and bake until golden. Carefully remove the hot waffles and place on a plate.
Выпеките вафли. На разогретую поверхность формы выложите тесто, закройте и выпекайте до золотистости. Горячие вафли аккуратно снимите и положите на тарелку.
Serve hot crispy potato waffles with sour cream.
Горячие хрустящие вафли из картофеля подавайте со сметаной.