All products should be at room temperature. Remove the butter from the refrigerator in advance, so the dough will rise well by the time it hits the electric waffle iron. Sift flour together with baking powder. Separate the whites from the yolks.
Все продукты должны быть комнатной температуры. Заранее достаньте масло из холодильника, так тесто хорошо приподнимется к моменту попадания в электровафельницу. Просейте муку вместе с разрыхлителем. Отделите белки от желтков.
Start kneading the dough. Place soft butter in a deep bowl, add sugar and vanillin and grind until smooth. Use a mixer for this, beat the mixture for 1-2 minutes at low power.
Приступите к замешиванию теста. Мягкое сливочное масло положите в глубокую миску, всыпьте сахар и ванилин и разотрите до однородности. Используйте для этого миксер, взбейте массу 1-2 минуты на маленькой мощности.
Prepare the eggs and mix the dough. Add the yolks to the butter and stir thoroughly. Gradually add flour mixed with baking powder, stirring constantly. Add room temperature yogurt. Then, in a separate container, beat the whites with a mixer at high speed until fluffy and add to the dough. Mix the finished dough with a mixer at low power to fill it with oxygen.
Подготовьте яйца и замешайте тесто. Желтки добавьте к маслу и тщательно размешайте. Постепенно всыпьте муку, смешанную с разрыхлителем, постоянно помешивая. Добавьте йогурт комнатной температуры. Затем в отдельной емкости белки взбейте миксером на высокой скорости до воздушной пены и добавьте к тесту. Готовое тесто перемешайте миксером на низкой мощности для наполнения кислородом.
Pour the batter into the waffle iron. Grease the plates of the waffle iron with vegetable oil and preheat the device for about 10 minutes. Pour 2 tablespoons of batter onto each plate, smooth it into shape and close the waffle iron. There is no need to pour in more dough, otherwise it will spill out. If you pour less, the waffles will turn out very small.
Залейте тесто в вафельницу. Смажьте пластины вафельницы растительным маслом и разогрейте устройство примерно 10 минут. На каждую пластину вылейте по 2 столовые ложки теста, разровняйте по форме и закройте вафельницу. Больше теста вливать не нужно, иначе оно выльется. Если влить меньше, то вафли получатся очень маленькими.
Prepare the waffles. Bake for approximately 3-5 minutes. Remove waffles using silicone spatulas or tongs to avoid damaging the non-stick coating.
Приготовьте вафли. Выпекайте примерно 3-5 минут. Вынимайте вафли с помощью силиконовых лопаток или щипцов, чтобы не повредить антипригарное покрытие.
Pour maple syrup over the finished waffles and serve.
Готовые вафли полейте кленовым сиропом и подавайте к столу.