All products should be at room temperature. Remove the butter from the refrigerator in advance and cut into large pieces. Wait until it becomes soft. Sift the flour with baking soda and baking powder into a deep bowl.
Все продукты должны быть комнатной температуры. Заранее достаньте из холодильника сливочное масло и разрежьте на крупные куски. Дождитесь, пока оно станет мягким. Муку просейте с содой и разрыхлителем в глубокую миску.
Prepare the dough. Pour kefir into a bowl with flour and baking powder, add sugar, vanilla sugar and salt. Add the egg and beat with a mixer at minimum speed. Then stir softened butter into the dough. Stir until smooth.
Приготовьте тесто. В миску с мукой и разрыхлителем влейте кефир, добавьте сахар, ванильный сахар и соль. Добавьте яйцо и взбейте миксером на минимальной скорости. Затем в тесто вмешайте размягченное сливочное масло. Перемешайте до однородности.
Start baking waffles. Preheat your waffle iron. Focus on the light indicator: when the waffle iron is ready for use, the green light will light up. Pour two tablespoons of batter into the waffle iron. Cover and bake for approximately 4-5 minutes. The time depends on your waffle iron.
Приступите к выпечке вафель. Разогрейте вафельницу. Ориентируйтесь на световой индикатор: когда вафельница будет готова к работе, загорится зеленая лампочка. Влейте две столовые ложки теста в вафельницу. Закройте и выпекайте примерно 4-5 минут. Время зависит от вашей электровафельницы.
Serve the finished kefir waffles with a scoop of ice cream.
Подавайте готовые вафли на кефире с шариком мороженого.