Remove the butter from the refrigerator in advance so that it becomes soft before cooking. Sift flour with baking powder. Separate the whites from the yolks. Mash the banana or chop it in a blender.
Заранее достаньте масло из холодильника, чтобы оно стало мягким к моменту приготовления. Просейте муку с разрыхлителем. Отделите белки от желтков. Банан разомните или измельчите в блендере.
Start preparing the dough. Place soft butter in a deep bowl, add sugar and rub until butter and sugar are completely mixed. Beat the mixture for 1-2 minutes with a mixer at low speed.
Приступите к приготовлению теста. Мягкое сливочное масло положите в глубокую миску, всыпьте сахар и разотрите, пока масло и сахар полностью не смешаются. Взбейте массу 1-2 минуты миксером на маленькой скорости.
Prepare the eggs and mix the dough. Add the yolks to the dough immediately and stir thoroughly. Gradually add flour mixed with baking powder and mix. Next, stir the banana pulp into the mixture and pour in the milk. Then beat the whites with a mixer at maximum power until fluffy and fluffy and add to the dough as well. Mix thoroughly until smooth.
Подготовьте яйца и замешайте тесто. Желтки добавьте в тесто сразу же и тщательно размешайте. Постепенно всыпьте муку, смешанную с разрыхлителем, перемешайте. Далее вмешайте в смесь мякоть банана и влейте молоко. Затем белки взбейте миксером на максимальной мощности до пышной воздушной массы и тоже добавьте к тесту. Тщательно перемешайте до однородности.
Pour the batter into the waffle iron. Grease the waffle iron plates with vegetable oil and heat the device. Focus on the light indicator: when the waffle iron is ready for use, the green light will light up. Pour the batter into the waffle iron. Pour 2 tablespoons of batter onto each plate, smooth it into shape and close the waffle iron. There is no need to pour in more dough, otherwise it will spill out on the sides. If you use less, the waffles will turn out too small.
Залейте тесто в вафельницу. Смажьте пластины вафельницы растительным маслом и разогрейте устройство. Ориентируйтесь на световой индикатор: когда вафельница будет готова к работе, загорится зелёная лампочка. Влейте тесто в вафельницу. На каждую пластину вылейте по 2 столовые ложки теста, разровняйте по форме и закройте вафельницу. Больше теста вливать не нужно, иначе оно выльется по бокам. Если взять меньше, то вафли получатся слишком маленькими.
Prepare the waffles. Bake for approximately 3-5 minutes. Remove waffles using silicone spatulas or tongs to avoid damaging the non-stick coating.
Приготовьте вафли. Выпекайте примерно 3-5 минут. Вынимайте вафли с помощью силиконовых лопаток или щипцов, чтобы не повредить антипригарное покрытие.
Place homemade soft waffles on a plate and serve with honey and garnish with fresh mint leaves.
Выложите домашние мягкие вафли на тарелку и подавайте их с медом, украсив листьями свежей мяты.