Peel the carrots and cut them into large cubes. Thaw the BORSCH mixture at room temperature until the vegetables in the packet are soft but still slightly cold. Wash thoroughly and finely chop fresh herbs. Tip: Instead of a quarter chicken, you can boil two chicken thighs, thoroughly removing skin and fat. You can also boil a turkey wing for broth.
Почистите морковь и нарежьте ее крупными брусочками. Разморозьте смесь БОРЩ при комнатной температуре, пока овощи в пачке не станут мягкими, но останутся немного холодными. Тщательно промойте и мелко порежьте свежую зелень. Совет: вместо четвертинки курицы можно сварить два куриных бедра, как следует очистив их от кожи и жира. Также можно отварить для бульона крыло индейки.
Cook the broth. Place the chicken in a saucepan and cover with cold water. Bring the broth to a boil and add the carrots, bay leaves and peppercorns. Salt the broth and reduce heat. Continue cooking for 30 minutes. Remove the broth from the heat, remove the chicken and strain the broth.
Сварите бульон. Положите курицу в кастрюлю и залейте холодной водой. Доведите бульон до кипения и добавьте морковь, лавровый лист и перец горошком. Посолите бульон и уменьшите огонь. Продолжайте варить в течение 30 минут. Снимите бульон с огня, достаньте курицу и процедите бульон.
Prepare the mixture. Heat the olive oil in a deep frying pan and add the BORSCH mixture into it. Add 1 tbsp. warm water, stir and reduce heat. Simmer the mixture over low heat, stirring, for 5-7 minutes.
Подготовьте смесь. Разогрейте в глубокой сковородке оливковое масло и выложите в нее смесь БОРЩ. Добавьте 1 ст.л. теплой воды, перемешайте и уменьшите огонь. Потушите смесь на слабом огне, помешивая, 5-7 минут.
Prepare borscht. Separate the chicken meat from the bone, cut into 1-2 cm pieces and place in the broth. Bring the broth back to a boil and add the vegetable mixture. Stir well and reduce heat. After 3-4 minutes, taste, add salt and pepper to taste, and cook for about 5 more minutes. Add the chopped herbs, stir and remove the diet borscht from the heat.
Приготовьте борщ. Отделите куриное мясо от кости, порежьте кусочками размером 1-2 см и выложите в бульон. Снова доведите бульон до кипения и положите в него овощную смесь. Хорошо помешайте и убавьте огонь. Через 3-4 минуты попробуйте, посолите и поперчите по вкусу, и готовьте еще около 5 минут. Положите нарезанную зелень, помешайте и снимите диетический борщ с огня.
Without sour cream and black bread, this dish looks unusual, but borscht according to a dietary recipe is not at all a reason to abandon traditions. Spread a thin layer of light whey ricotta cheese on the rye bread and serve one with each serving.
Без сметаны и черного хлеба это блюдо выглядит непривычно, но борщ по диетическому рецепту – вовсе не повод отказываться от традиций. Намажьте ржаные хлебцы тонким слоем легкого сывороточного сыра рикотта и подайте по одному к каждой порции.