Thaw frozen honey mushrooms at room temperature and completely drain all the resulting liquid. Wash and peel carrots, potatoes, parsley and celery roots. Cut the vegetables into pieces 1-2 cm in size. To serve, cut half of the carrots into thin slices. Peel the onion and cut it in half. Wash and chop the parsley and dill. Tip: when cooking broth, celery root can be replaced with stalks - for this amount of soup, take 2 stalks / 100 g. Also, instead of parsley root, you can use 5-6 petioles left over from chopping the greens.
Замороженные опята разморозьте при комнатной температуре и полностью слейте всю образовавшуюся жидкость. Вымойте и почистите морковь, картофель, корни петрушки и сельдерея. Разрежьте овощи на кусочки размером 1-2 см. Половину моркови для подачи нарежьте тонкими кружочками. Очистите луковицу, разрежьте ее пополам. Вымойте и измельчите зелень петрушки и укропа. Совет: корень сельдерея при варке бульона можно заменить стеблями – на это количество супа возьмите 2 стебля / 100 г. Также вместо корня петрушки можно использовать 5-6 черешков, оставшихся от измельчения зелени.
Prepare the mushrooms. Place thawed honey mushrooms on a baking sheet and dry at 200 degrees until light golden brown. While the mushrooms are browning, start preparing the broth.
Подготовьте грибы. Выложите на противень размороженные опята и подсушите при температуре 200 градусов до легкой золотистой корочки. Пока грибы подрумяниваются, начните готовить бульон.
Cook the broth. Place half an onion, chopped carrots, celery roots and parsley into a soup pot. Fill with water and bring to a boil. Add bay leaf, peppercorns and salt to the broth. Reduce heat and simmer for about 15 minutes until carrots are tender. Cool slightly and then strain the broth, removing all the vegetables and spices.
Сварите бульон. В кастрюлю для супа положите половину луковицы, нарезанные кусками морковь, корни сельдерея и петрушки. Залейте водой и доведите до кипения. Добавьте в бульон лавровый лист, перец горошком и соль. Уменьшите огонь и варите около 15 минут до готовности моркови. Слегка охладите, а затем процедите бульон, вынув из него все овощи и специи.
Prepare carrot chips to serve. Remove the mushrooms from the oven, remove them from the baking sheet and line the baking sheet with baking paper. Place carrot slices on paper and bake for 10-15 minutes until light crispy chips form. Cool and break the chips into 2-3 pieces.
Приготовьте морковные чипсы для подачи. Достаньте грибы из духовки, снимите их с противня и застелите противень бумагой для выпечки. Разложите на бумаге кружочки моркови и запекайте 10-15 минут до образования легких хрустящих чипсов. Остудите и поломайте чипсы на 2-3 кусочка.
Prepare the soup. Bring the broth to a boil again, add dried mushrooms and potatoes. Taste the soup and add salt and ground black pepper to taste. Reduce heat and simmer the soup for about 20 minutes until the potatoes are tender. Turn off the soup and add chopped herbs to it.
Приготовьте суп. Снова доведите бульон до кипения, положите в него подсушенные грибы и картофель. Попробуйте суп и добавьте по вкусу соль и молотый черный перец. Уменьшите огонь и варите суп около 20 минут до готовности картофеля. Выключите суп и добавьте в него нарезанную зелень.
Mushroom soup made from honey mushrooms, frozen whole, looks great in transparent deep plates. Tiny mushrooms in a light broth with herbs look delicious and appetizing. Place 1 tbsp on each plate. yogurt and sprinkle with carrot chips.
Грибной суп из опят, замороженных целыми, отлично смотрится в прозрачных глубоких тарелках. Крошечные грибы в светлом бульоне с зеленью выглядят изысканно и аппетитно. Положите в каждую тарелку 1 ст.л. йогурта и присыпьте морковными чипсами.