Wash and peel the vegetables. Tip: for a salad with shrimp and cherry tomatoes, you can use ordinary tomatoes, then you will need 2 medium-sized ones.
Вымойте и почистите овощи. Совет: для салата с креветками и черри можно использовать обыкновенные томаты, тогда их понадобится 2 штуки среднего размера.
Fry vegetables and shrimp. Heat a frying pan with olive oil. Cut the pepper and garlic into small pieces and fry over low heat for 3 minutes until softened, and then remove from the pan. Fry the shrimp in the same pan until golden brown, about 30 seconds per side. Don't forget to turn over in time. Turn off the heat and place the cooked shrimp on a plate.
Обжарьте овощи и креветки. Нагрейте сковороду с оливковым маслом. Нарежьте перец и чеснок маленькими кусочками и обжаривайте на малом огне минуты 3 до размягчения, а затем уберите из сковороды. Обжарьте на этой же сковороде креветки до золотистого цвета, на каждую сторону уйдет примерно 30 секунд. Не забывайте вовремя переворачивать. Выключите огонь и выложите готовые креветки на тарелку.
Prepare the dressing. To do this, mix lemon juice, soy sauce, honey and pepper in a separate bowl. Add a little oil from the pan and taste the resulting mixture. Add salt if necessary.
Приготовьте заправку. Для этого смешайте в отдельной посуде лимонный сок, соевый соус, мёд и перец. Добавьте немного масла со сковороды и попробуйте получившуюся смесь. Посолите при необходимости.
Prepare the salad. Tear the arugula with your hands and place it on a plate, place shrimp and halved cherry tomatoes on top, and pour over the dressing. Then grate the cheese on top in long strips.
Приготовьте салат. Нарвите рукколу руками и положите в тарелку, сверху выложите креветки и нарезанные на половинки черри, полейте заправкой. Затем сверху натрите длинными полосами сыр.
To decorate the salad with arugula and cherry tomatoes, you can add some fresh herbs on top.
Для украшения салата с рукколой и помидорами черри можно добавить сверху немного свежей зелени.